Bet Calculator

Weddenschap informatie


Enkelvoudige weddenschap

Bet Type
? Hier selecteer je of je een enkele weddenschap, een combinatie van meerdere weddenschappen of een systeem weddenschap met verschillende combinaties wil plaatsen. Lees een uitgebreide uitleg in de rechterkolom.
Odds formaat
? Hier kun je kiezen of de odds worden weergegeven in decimalen (2.0) of een breuk (2/1)


 
Totale inzet Totale uitbetaling Totale winst
0 0 0
Een weddenschap plaatsen
i

Wat is een enkelvoudige weddenschap?

Een enkelvoudige weddenschap is de eenvoudigste weddenschap die je kunt afsluiten. Deze weddenschappen zijn een geweldige methode om te beginnen met wedden op sport. Zoals de naam al doet vermoeden, plaats je slechts één inzet per weddenschap. Je zet slechts in op één resultaat en je wint of verliest op basis van die ene weddenschap.

Hoeveel je kunt winnen met een enkelvoudige weddenschap hangt af van de odds en het bedrag dat je inzet. Een enkelvoudige weddenschap berekenen is heel eenvoudig met behulp van de enkelvoudige bet rekenmachine van Unibet.

Hoe bereken je een enkelvoudige weddenschap?

Velen vragen zich af hoe je nu precies een enkelvoudige weddenschap berekenen moet. Met een enkelvoudige weddenschap heb je 50% kans om te winnen als er odds aangeboden worden voor winst en verlies van een team. Maar je kunt bijvoorbeeld ook 33,3% kans hebben om te winnen als er ook nog odds worden aangeboden voor een gelijkspel. De odds zullen in dat geval vaak hoger zijn. Als je wint, verdien je je oorspronkelijke inzet plus de uitbetaling.

Zet je bijvoorbeeld € 10 in op Engeland tegen Brazilië met een odd van 2.0 en Engeland wint, dan levert dit een uitbetaling van € 20 op. Je maakt dus € 10 winst. Om het je nog gemakkelijker te maken kun je gebruik maken van de single bet calculator van Unibet. Voer gewoon alle gegevens in en je weet meteen wat je kunt verwachten.

Voor- en nadelen van een enkelvoudige weddenschap

Het grootste voordeel van enkelvoudige weddenschappen is dat ze eenvoudig te implementeren zijn. Zelfs als je nog geen ervaring hebt met wedden op sport, kun je gemakkelijk een enkelvoudige bet berekenen en afsluiten. Bovendien hoef je niet met grote bedragen in te zetten.

Een klein nadeel is dat de odds vaak iets lager liggen bij enkelvoudige weddenschappen. Dit komt omdat het risico iets lager ligt dan bij meervoudige weddenschappen.


Hoe gebruik je de bet calculator?

De bet calculator van Unibet is een gratis tool waarmee je de opbrengst kunt berekenen van al je weddenschappen. Naast het berekenen van je winst, kun je de Unibet multi bet calculator ook gebruiken als hulpmiddel om te ontdekken of je nog winst kunt behalen als je bijvoorbeeld slechts een paar selecties juist hebt voorspeld. Dankzij de gratis bet calculator kun je een weloverwogen weddenschap plaatsen en krijg je een duidelijk inzicht in de winsten die je eventueel kunt behalen.

Naast elke weddenschap vind je informatie, voorbeelden en voor- en nadelen van dat type weddenschap. Bovendien kun je voor specifieke soorten weddenschappen de totale inzet of de inzet per weddenschap selecteren. Dit is handig als je nog niet zeker weet hoeveel je wilt investeren in een weddenschap.

Wat is het verschil tussen een enkelvoudige weddenschap, een combinatie weddenschap en een systeem weddenschap?

Als je nog niet zo zeker bent van je vaardigheden en kennis op het gebied van weddenschappen of je wilt het gewoon simpel houden, is een enkelvoudige weddenschap geschikt voor jou. Als je kiest voor een enkelvoudige weddenschap wed je op slechts één selectie van een evenement. De winst die je kunt maken met een enkelvoudige weddenschap hangt af van de uitkomst van de wedstrijd. Als je een juiste voorspelling doet, ontvang je een uitbetaling op basis van je inzet en de noteringen.

Wil je zoveel mogelijk proberen te winnen en meerdere weddenschappen tegelijkertijd afsluiten? Kies dan voor een combinatie weddenschap. Kenmerkend voor een combinatie weddenschap is dat ze twee of meer selecties kunnen bevatten. Dit betekent dat je op meerdere zaken tegelijk kunt wedden. Waar je rekening mee moet houden is dat combinatie weddenschappen alleen winst opleveren als alle selecties correct zijn.

Wil je een minder groot risico nemen en meerdere weddenschappen met elkaar combineren? Dan kun je kiezen voor een systeem weddenschap. Je kunt dan meerdere selecties aanduiden binnen hetzelfde wedstrookje en je hoeft ze niet allemaal te winnen. Ook als je bijvoorbeeld 2 van de 4 weddenschappen correct hebt voorspeld, kun je winst maken.

Odds berekenen

Met behulp van de odds calculator kun je de odds ratio berekenen van je weddenschappen. Odds berekenen is op die manier heel eenvoudig. De odds begrijpen is een cruciale stap om succesvolle weddenschappen te kunnen afsluiten. Gelukkig hoef je dit niet zelf te berekenen. Unibet heeft namelijk een betting odds calculator ontwikkeld die al het werk voor jou doet.

Hoe bereken je odds? Wel, geef gewoon de weddenschappen van jouw keuze in en hoeveel je bereid bent om in te zetten. De Unibet wed calculator genereert vervolgens onmiddellijk de uitslag.

Weddenschap winst berekenen

Wil je je weddenschap winst berekenen? Raadpleeg dan de weddenschap rekenmachine van Unibet. Deze bet return calculator rekent netjes uit hoeveel winst je per weddenschap kunt maken, afhankelijk van de inzet die je plaatst. Het maakt daarbij niet uit voor welk type weddenschap je kiest. Zo kun je beter inschatten of het ook echt de moeite waard is om een specifieke weddenschap af te sluiten.

Bet calculator termen

Als je nog niet veel ervaring hebt met de Nederlandse bet calculator van Unibet kun je op enkele termen stoten die misschien niet meteen duidelijk zijn.

Hieronder lichten we enkele belangrijke sports bet calculator termen verder toe:

· Bet type: dit is het soort weddenschap dat je gaat plaatsen. Je kunt kiezen voor een enkelvoudige, systeem of combinatie weddenschap.

· Enkel: deze term geeft aan dat je kiest voor een enkelvoudige weddenschap. Dit betekent dat je op één enkel element gaat wedden binnen een wedstrijd.

· Systeem weddenschap: kies je voor een systeem weddenschap, dan ga je op meerdere zaken tegelijkertijd wedden binnen hetzelfde wedstrookje. Je hoeft niet alle weddenschappen te winnen om winst te kunnen maken.

· Combinatie weddenschap: bij een combinatie weddenschap ga je ook op meerdere wedstrijden tegelijkertijd wedden. In dit geval moeten wel alle weddenschappen juist zijn om een uitbetaling te kunnen ontvangen.

· Each way: als je kiest voor een each way-weddenschap ga je op twee afzonderlijke zaken wedden. Je wedt dan of het team gaat winnen en of ze zich gaan plaatsen.

· Odds formaat: Deze term duidt op het formaat van de odds van een specifieke wedstrijd. Je krijgt de keuze uit twee odds formaten: decimaal (2.0) of een breuk (2/1).

· Uitkomst: de uitkomst geeft het resultaat weer van de weddenschap die je hebt geplaatst. Dit kan winst, verlies, gelijkspel of ongeldig zijn.

· Odds: de odds of noteringen geven aan hoeveel je terugkrijgt voor je weddenschap. Je zult merken dat de odds voor risicovolle weddenschappen hoger liggen dan voor weddenschappen met een lager risico.

· Plaatsen: deze term is enkel zichtbaar als je hebt gekozen voor een each way-weddenschap. Je moet hier aangeven op welke plaats de weddenschap gaat eindigen.