Een inleiding tot Asian Handicap-wedden

Je hebt misschien al eerder over Asian Handicap gehoord, maar je weet niet precies wat het is. Deze nuttige gids leidt je door de complexiteit van dit type weddenschap, wat in feite een zeer toegankelijke manier is om te wedden en handig is voor spelers die op ongelijkwaardige wedstrijden wedden. 

  

Wat is Asian Handicap?

Als je moeite hebt met eenvoudigere weddenschapsvormen, raden we jou aan om onze gidsen te bekijken over sportweddenschappen, en later terug te komen om meer te weten te komen over Asian Handicap-weddenschappen. 

Asian Handicap is een soort weddenschap die op een breed scala aan sporten geplaatst kan worden. Het is een manier om de onbalans op te heffen die kan bestaan tussen twee teams die tegen elkaar spelen. 

 

Southampton tegen Newport in de FA Cup. Als deze twee teams tegen elkaar zouden spelen, zou je natuurlijk verwachten dat Southampton een lagere notering heeft, omdat het de duidelijke favoriet is in dit scenario. Daarom lijkt een weddenschap op Southampton om te winnen, gelijk te spelen of te verliezen (ook bekend als de 1X2-inzet) niet bijzonder aantrekkelijk. Dan komt de Asian Handicap om de hoek kijken – een soort weddenschap die de notering gelijkwaardig maakt door de scorelijn in evenwicht te brengen.  Door de noteringen van beide teams in de richting van Evens te trekken, komt de kans op een winnende weddenschap dichter bij 50% te liggen. Door een handicap vast te stellen voor een winnend of verliezend team door het aantal gescoorde goals te verhogen of te verlagen, biedt Asian Handicap jou de kans om je inzet terug te winnen, mocht jouw gekozen team niet boven of onder je aangegeven handicap komen. 

Een van de aantrekkelijkste aspecten van Asian Handicap-weddenschappen is dat het de kans op verlies vermindert. Door het feit dat een gelijkspel een heel gebruikelijk resultaat is bij voetbal, beschermt de Asian Handicap je tegen dit resultaat.  

  

Hoe werkt Asian Handicap? 

In de onvoorspelbare wereld van sportweddenschappen zijn er soms zeer gelijkwaardige wedstrijden. Hoewel we, zoals hierboven is vermeld, in de NFL, bij golf, tennis of voetbal, ook vaak sterkere teams of spelers geconfronteerd zien worden met teams en spelers die minder kans maken om te winnen.  In deze situatie zijn de noteringen van de favorieten zo laag dat het plaatsen van een weddenschap op de favoriet een minder lucratieve optie is. 

Daarom werd de Asian Handicap geboren, als een manier om een ongelijke wedstrijd in evenwicht te brengen en de spelers de kans te geven de 1X2-vorm van weddenschappen losjes te volgen. 

Asian Handicap-weddenschappen zijn vergelijkbaar met standaard handicap-weddenschappen, waarbij één team of speler een hypothetisch voordeel of nadeel wordt aangeboden. 

  

Volle lijnen Asian Handicap

Laten we eens kijken naar de volle lijnen van Asian Handicap, wat ze zijn, en hoe ze nuttig kunnen zijn voor jou als sportwedder. 

VOORBEELD 1: 

Tottenham tegen Crystal Palace. Tottenham wordt genoteerd op 1,30 om te winnen, Crystal Palace op 9,00 om te winnen en het is 5,50 voor een gelijkspel. In deze situatie is Tottenham de voor de hand liggende keuze om de wedstrijd te winnen. Je kunt de odds op een Tottenham-winst verhogen door te wedden op 'Tottenham -1', tegen een notering van 1,80. In deze situatie win je de weddenschap als Tottenham met minimaal twee doelpunten wint. Je verliest de weddenschap als het uiteindelijke resultaat een gelijkspel of verlies is. Het belangrijkste is dat als Tottenham met 1 goal wint, je inzet wordt teruggegeven. 

Hierin verschilt een Asian Handicap-weddenschap van reguliere handicap betting. 

VOORBEELD 2: 

Als je op 'Crystal Palace +2' zou wedden, verlies je je inzet als Crystal Palace met 3 of meer goals verliest. Als ze verliezen met twee goals, wordt jouw inzet teruggegeven. Als ze verliezen met maximaal één goal, dan win je de weddenschap. 

VOORBEELD 3: 

Chelsea tegen Tottenham. Een meer gelijkwaardige confrontatie deze keer. Je kan het risico van het 1X2-wedformaat tot slechts twee uitkomsten beperken door Asian Handicap 0 te gebruiken. Als het team dat jij steunt wint, win je de weddenschap. In het geval van een gelijkspel krijg je je geld terug, vergelijkbaar met een weddenschap op 'Draw no bet' (bij gelijkspel geen weddenschap). 

  

Halve lijnen Asian Handicap 

Net als bij volle lijnen biedt Asian Handicap jou ook de mogelijkheid om op halve lijnen te wedden. 

Halve lijnen verschillen van volle lijnen omdat ze waarden omvatten die eindigen op ,5 en variëren tussen +/- 0,5, 1,5, 2,5 enz. 

VOORBEELD 1: 

Wedden met een Asian Handicap halve lijn van +0,5 betekent dat het team waarop je inzet de wedstrijd begint met een positieve handicap in de vorm van een voordeel van 0,5 doelpunt. Bij deze reeks gebeurtenissen win je de weddenschap als het resultaat een winst of een gelijkspel is. Als jouw team verliest, verlies je de weddenschap. 

VOORBEELD 2: 

Als je wedt op +1,5, begint het team dat je steunt met een voorsprong van 1,5 doelpunt. Jouw weddenschap is succesvol als het team met maximaal één doelpunt wint, gelijkspeelt of verliest. Als het team de wedstrijd verliest met twee of meer doelpunten, is jouw weddenschap mislukt.  Negatieve halve lijnen met Asian Handicap-weddenschappen werken precies op dezelfde manier, alleen andersom. 

  

Kwartlijnen Asian Handicap

Het verschil met Asian Handicapt kwartlijnen is dat deze waarden bevatten die eindigen op ,25 of ,75 en variëren van +/- 0,25, 0,75, 1,25, 1,75 enz. 

Het unieke van kwartlijnen in Asian Handicap is dat jouw inzet beschermd kan worden tegen bepaalde scenario 's, maar niet zoveel als bij halve lijnen, dus je krijgt bij kwartlijnen betere noteringen. 

VOORBEELD 1: 

Inzetten met een Asian Handicap kwartlijn van -0,25 betekent dat je wedt op een team dat begint met een nadeel van -0,25 doelpunten. je bent nu op zoek naar uitslagen waarbij je je weddenschap wint als het door jouw gesteunde team wint. Als het team verliest, verlies je je weddenschap, terwijl een gelijkspel ervoor zorgt dat je de helft van jouw oorspronkelijke inzet terugkrijgt. 

VOORBEELD 2: 

Laten we eens kijken naar een -0,75 kwartlijn Asian Handicap-weddenschap. Zoals hierboven uitgelegd, krijg je noteringen op het team waar je bij de start van de wedstrijd op wedt met een handicap van -0,75 doelpunten. Als het team waar je op wedt met ten minste twee goals verschil wint, win je de weddenschap. Als ze met één goal verschil winnen, wordt je inzet in tweeën gesplitst, waarbij je de helft van jouw inzet terugkrijgt en de andere helft wint. Als jouw team verliest of gelijkspeelt, verlies je de weddenschap. Dit scenario wordt omgekeerd als je op een positieve kwartlijn inzet met een Asian Handicap-weddenschap. 

Bekijk onze snelgids over Asian Handicap-lijnen voor meer voorbeelden. 

  

Asian Total-wedden

Wat is Asian Total?

Asian Total is het equivalent van over/under-wedden (hoger/lager), maar het verschil zijn de beschikbare lijnen om op te wedden: over/under 0,5, 0,75, 1, 1,25, 1,5 enz. 

VOORBEELD: 

Manchester tegen Norwich. Als je besluit om op volle lijnen te wedden in Asian Total, laten we zeggen voor meer dan één goal, betekent dit dat je wint als er ten minste twee goals worden gescoord tijdens de wedstrijd. Als het eindresultaat 0-0 is, verlies je jouw inzet. Als het resultaat één goal is in de wedstrijd, krijg je jouw inzet terug. Als je op minder dan één goal zou wedden bij Manchester tegen Norwich en de eindstand blijft 0-0, dan krijg je je geld terug maar dan verlies je je inzet als er twee of meer goals worden gescoord. 

 

Asian Total halve en kwartlijnen 

Als je besluit om te wedden op halve lijnen in Asian Total, zoals op meer dan 0,5 goals, zijn er slechts twee mogelijke resultaten te verwachten – winst of verlies. Als er tijdens de wedstrijd minstens eenmaal wordt gescoord, win je. Als het een doelpuntloze wedstrijd is, verlies je de weddenschap. Als je wedt op minder dan 0,5 goals, werkt de uitbetaling omgekeerd. 

Nu – kwartlijn wedden in Asian Total. Stel dat je een weddenschap plaatst op meer dan 0,75 goals – dan heb je een winnende weddenschap als er tijdens de wedstrijd ten minste twee goals worden gescoord. In de situatie dat er maar één doelpunt is gescoord, krijg je de helft van jouw inzet terug en als niemand scoort tijdens de wedstrijd, verlies je jouw inzet. Andersom, als je wedt op minder dan 0,75 goals, wordt de uitbetaling weer omgekeerd. Een 0-0 eindstand resulteert in een winnende weddenschap, één gescoorde goal betekent dat je de helft van je inzet verliest, en bij twee of meer goals verlies je jouw volledige inzet. 

Als je meer informatie wilt over Asian Handicap-weddenschappen, kan je lid worden van onze behulpzame Unibet-community en daar al je vragen stellen. 

  

De beste sporten voor Asian Handicap

Misschien ben je een beginner in online weddenschappen in het algemeen, en als je dit leest, ben je dat waarschijnlijk. Welke sport is dan het beste voor Asian Handicap-weddenschappen? 

Voetbal: Door de grote waarschijnlijkheid van een gelijkspel is voetbal waarschijnlijk de beste keus, wanneer je Asian Handicap-weddenschappen overweegt, aangezien het je de kans biedt om dit mogelijke resultaat af te dekken. 

Andere sporten zoals cricket en rugby kunnen mogelijk ook eindigen in een gelijkspel, maar het is een veel minder waarschijnlijke uitkomst en dus niet de eerste keus voor Asian Handicap-weddenschappen. 

Sporten met doorgaans grote puntentotalen zoals basketbal en netbal zijn sterke kandidaten voor Asian Total-wedmarkten. 

  

Wed op sport