Euro 2020 Wedgids

De nieuwste editie van het Europees Kampioenschap voetbal staat voor deze zomer in de planning. Er is een nieuw formaat voor dit toernooi en zoals altijd zijn de verwachtingen hooggespannen onder de teams en hun fans over het hele continent. 

Tijdens het hele EK zal Unibet een uitgebreid pakket Euro 2020-weddenschapsmarkten aanbieden, vanaf de allereerste aftrap tot het laatste fluitsignaal in de finale. Dus als je van plan bent te wedden op Euro 2020, lees dan verder. 

  

Locatie van Euro 2020 

Voorgaande toernooien vonden plaats in één of, zoals het geval was met Euro 2000, in twee landen. Ditmaal zullen echter 12 steden in 12 landen in heel Europa worden gebruikt voor het evenement. Tijdens de eerste groepsfasen kan deze verandering ertoe leiden dat het thuisvoordeel gelijkmatiger wordt verdeeld en dat is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het inschatten van de noteringen voor Euro 2020-weddenschappen. 

Te beginnen met groep A, waarvan de wedstrijden worden gespeeld in Italië, in het Olympisch Stadion te Rome. Een ander Olympisch Stadion - ditmaal in Baku, Azerbeidzjan - zal de gasttaken in deze groep delen. 

Dan gaan we verder met groep B: in deze groep vinden de wedstrijden plaats in Kopenhagen en Sint-Petersburg. De groepen C, D, E en F spelen hun wedstrijden in de overige bevestigde steden: Boekarest, Amsterdam, Glasgow, Londen, Dublin, Bilbao, München en Boedapest. Alle 12 steden spelen een rol in de eerste knock-outrondes, terwijl de twee halve finales en de finale zelf in het Londense Wembley Stadion worden gehouden. 

Het is een unieke benadering van een toernooi dat voor het eerst werd gespeeld in 1960, destijds met slechts vier teams. Sindsdien is het formaat blijven evolueren naarmate het werd aangepast aan het veranderende landschap in Europa. Sommige teams zullen aanzienlijk moeten reizen. Zou dat van invloed kunnen zijn op hun kansen? Dat is slechts een van de vragen die je moet beantwoorden bij het overwegen van de weddenschapsnoteringen voor Euro 2020. 

  

Gekwalificeerde nationale teams voor Euro 2020

Voordat je gaat wedden op Euro 2020 moet je eerst bewust zijn van de deelnemende teams en hun relatieve sterkte. In totaal hebben 24 teams de eindronde gehaald na een reeks kwalificatieronden. 

De volledige deelnemerslijst is als volgt: 

 • België 
 • Italië 
 • Rusland 
 • Polen 
 • Oekraïne 
 • Spanje 
 • Frankrijk 
 • Turkije 
 • Engeland 
 • Tsjechië 
 • Finland 
 • Zweden 
 • Kroatië 
 • Oostenrijk 
 • Nederland 
 • Duitsland 
 • Portugal 
 • Zwitserland 
 • Denemarken 
 • Wales 
 • Noord-Macedonië 
 • Hongarije 
 • Slowakije 
 • Schotland 

In de openingsfase zijn deze 24 teams verdeeld in zes groepen van vier en binnen deze groepen zal elke ploeg één keer tegen de andere drie spelen. Aan het einde van deze reeks zullen de twee hoogst geëindigde landen van elke groep onmiddellijk naar de knock-outfase gaan. 

Er zijn nog meer knockoutplaatsen beschikbaar. Deze zullen worden toegewezen aan de best presterende teams die als derde zijn geëindigd. Uiteindelijk zal het EK uit 32 landen bestaan in de volgende fase, waarin een knockoutsysteem wordt gebruikt om de laatste 16 te bepalen, en zo door tot en met de finale, die op 11 juli 2021 zal worden gespeeld. 

Dat is veel voetbal om door te komen en er zullen genoeg gelegenheden zijn om te wedden op individuele wedstrijden en op de winnaar van Euro 2020. Alvorens deze weddenschappen aan te gaan, is het de moeite waard om wat adviezen te overwegen en te begrijpen welke Euro 2020-markten beschikbaar zijn. 

  

Betting tips Euro 2020 

Wat betreft het wedden op de uiteindelijke winnaar van Euro 2020, zijn onze markten al maanden actief en nu online beschikbaar. Zodra het toernooi begint, schakelen ze over naar het live platform waar ze aanwezig blijven totdat de winnaar is bepaald. 

De eerste indicaties wijzen Engeland aan als favoriet om het toernooi te winnen en het team van Gareth Southgate wordt op de voet gevolgd door België en Frankrijk. Daarna komen Duitsland en Nederland, waarna er een gat is naar de regerend kampioen Portugal. 

De teams met lagere noteringen winnen niet altijd: In 2004 won Griekenland het toernooi nadat het als 100/1 outsider was begonnen. Dergelijke prestaties zijn uitzonderlijk zeldzaam, maar het is de moeite waard om deze prestatie in gedachte te houden bij het plannen van jouw Euro 2020 wedstrategie. 

Sommige wedders kijken ook graag naar de lijst van voormalige kampioenen. Er zijn geen garanties dat de meest succesvolle ploegen zullen blijven presteren, maar deze factor kan aantonen dat zij het geloof en de ervaring hebben om de trofee uiteindelijk op te mogen tillen. 

Statistisch gezien is Duitsland het meest succesvolle team in de geschiedenis van het EK, met driemaal winst en driemaal een tweede plaats, maar de laatste van die kampioenschappen was alweer in 1996. Spanje heeft ook drie titels gewonnen in vier finales, terwijl Frankrijk de enige andere meervoudige winnaar van het toernooi is. 

De wereldranglijsten van de FIFA geven ook een indicatie en er kan ook rekening worden gehouden met de vorm van teams tijdens de kwalificatierondes. Iedereen die de betting tips voor de kwalificaties voor Euro 2020 tijdens deze wedstrijden heeft gevolgd, zal zich al bewust zijn van de best presterende teams, maar deze informatie is gemakkelijk te onderzoeken. 

Als het gaat om wedden op individuele wedstrijden tijdens Euro 2020, zal de vormgids van pas komen, terwijl wedders ook de resultaten van eerdere wedstrijden tussen de twee betrokken landen kunnen bestuderen. Nogmaals, al deze informatie is gemakkelijk beschikbaar in dit moderne, digitale tijdperk en grondig onderzoek is waarschijnlijk het beste advies dat we kunnen geven als het gaat om betting tips voor Euro 2020. 

  

De Euro 2020-noteringen begrijpen 

We hebben het al gehad over outright wedden op de winnaar van het toernooi en over de noteringen voor wedstrijdresultaten, maar er zijn nog veel meer Euro 2020-weddenschappen om te overwegen. Voor elke wedstrijd vanaf de groepsfasen tot aan de finale kunnen Unibet-klanten meer dan honderd verschillende opties verwachten. 

In die lijst van Euro 2020-weddenschapsnoteringen is een van de populairste nevenmarkten opgenomen. Het noemen van de eerste maker van een doelpunt is een populaire keus binnen onze wedgemeenschap en er zullen prijzen beschikbaar zijn voor alle spelers die waarschijnlijk bij de wedstrijd betrokken zullen zijn. 

Individuele weddenschappen over doelpuntenmakers strekken zich uit tot de maker van het laatste doelpunt, terwijl onze live Euro 2020-wedmarkten ook een optie bieden voor de volgende maker van een goal. Op de beste spitsen zijn waarschijnlijk ook aparte weddenschappen geplaatst, waarbij wedders speculeren over de vraag of ze ten minste twee of drie doelpunten zullen scoren in de gespecificeerde wedstrijd. Spelers als Harry Kane, Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku en Kylian Mbappé behoren hier waarschijnlijk tot de belangrijkste kandidaten. 

Als onderdeel van ons Euro 2020-weddenschappenpakket zullen teamweddenschappen en alle reguliere nevenmarkten beschikbaar zijn. Zowel Beide Teams Scoren, Totaal Aantal Goals, Correcte Score en Winstmarge behoren tot de vele potentiële Euro 2020-weddenschappen die beschikbaar zullen zijn. 

Handicap-wedden zal ook gedurende het toernooi actief zijn, met een aantal beschikbare opties. Als je wilt inzetten op Euro 2020, maar geen ervaring hebt met handicap-wedden, raden wij aan eerst de procedure te bestuderen, al is dit relatief gemakkelijk te volgen. In wezen gaat het om opties om een van de twee betrokken teams een fictieve voorsprong te geven wat betreft aantal doelpunten. Dit zal de noteringen op Euro 2020-weddenschappen in feite verhogen, maar om een ploeg te laten winnen en jouw weddenschap te winnen, moeten ze dat fictieve nadeel overwinnen. 

Euro 2020-wedopties zijn ook te vinden op de live markten. Live (in-play) weddenschappen op Euro 2020 zullen beschikbaar komen zodra er voor het eerst is afgetrapt. Het begint allemaal op 11 juni, wanneer Turkije het opneemt tegen Italië in het Olympisch Stadion in Rome. Live wedden op Euro 2020 zal dan van start gaan en er zal dezelfde grote keuze zijn aan markten, samen met concurrerende noteringen. 

  

Wedden op Euro 2020 met Unibet

De noteringen voor Euro 2020 zijn al geruime tijd beschikbaar en de opties zullen actief blijven tot het laatste fluitsignaal van de finale. Alle beschikbare markten zullen gemakkelijk te vinden zijn met duidelijke links naar alle wedstrijden en outright weddenschappen. 

Er kan op de gebruikelijke manier worden gewed: Kies gewoon je weddenschap en voer je inzet in voordat je deze bevestigt. Met de toevoeging van concurrerende noteringen is het de beste plek om te spelen tijdens dit grote toernooi. Vergeet bovendien niet dat er voorafgaand aan en tijdens het toernooi een aantal royale promoties beschikbaar zullen zijn. 

  

Wed op Euro 2020