Wedden op Darts

Darts-wedgids

Hoewel het misschien niet zo populair is als voetbal, tennis of basketbal, heeft darts een behoorlijk aantal liefhebbers over de hele wereld. Het biedt fans veel amusement en mensen de gelegenheid om op deze spannende sport te wedden. 

Deze gids beschrijft kort de spelregels, hoe je op darts kunt wedden, en introduceert een paar dartkampioenschappen die gedurende het jaar door veel volgers worden bekeken. 

 

Spelregels darts 

Bij darts werpen 2 spelers om de beurt drie kleine, raketvormige metalen objecten naar een cirkelvormig doel aan een muur. Het cirkelvormige bord van kurk is onderverdeeld in zones, met hun respectieve punten, gemarkeerd van 1 tot 20. Het bord heeft ook een ring halverwege het bord en een ring aan de buitenkant, evenals een kleinere ring in het midden van het hele bord, de bullseye genoemd. Tijdens elke worp kunnen de dartspelers tussen 0 en 60 punten scoren (als een triple 20 wordt geraakt). 

 

Uitleg wedden op darts

Voor sommigen klinkt wedden op darts misschien monotoon, maar als je wat uitgebreider naar darts kijkt, zul je beseffen dat dit niet het geval is. Er zijn namelijk verschillende manieren om op darts te wedden, afhankelijk van de dartskennis van de wedders en hun knowhow op het gebied van weddenschappen, met name over bepaalde wedtechnieken. 

Match-wedden

Deze methode is vrij gemakkelijk te begrijpen en omvat weddenschappen die worden geplaatst op wie de winnaar van de partij zal zijn. Dit omvat ook inzetten op de eindscore of de verschillende legs van de partij. Een voorbeeld van een inzet op de eindscore is dat er een score van 180 zal zijn, het maximum aantal punten met 3 pijlen tijdens een enkele wedstrijd. 

Outright wedden

Dit is de eenvoudigste inzet waarbij het gaat om een weddenschap op de winnaar van de toernooifinale. 

Over/under-wedden

Darts biedt meerdere over/under (hoger/lager) wedopties, zoals het minimum aantal sets. Als je bijvoorbeeld een weddenschap sluit op 'Boven 4,5' totaal aantal sets, win je als de wedstrijd wordt gespeeld met vijf of meer sets. Als de wedstrijd echter in vier of drie sets eindigt, verliest je je inzet. 

Handicap-wedden

Handicap-weddenschappen zijn ook mogelijk in darts. Een typisch voorbeeld is een weddenschap dat Van Gerwen wint met een -2,5 handicap in een wedstrijd om best of five sets. De weddenschap wordt gewonnen als Van Gerwen de partij wint met een score van 3-0. 

Koning van de Oche

Een interessante weddenschap is de Koning van de Oche. Dit verwijst naar een weddenschap op een speler die de wedstrijd domineert. De speler is de winnaar van de partij, heeft de hoogste checkout en de meeste 180's. Dit type weddenschap heeft hoge noteringen en komt meestal voor als er een sterke favoriet is. 

Aantal 180's

180 is het maximum aantal punten dat een speler kan gooien met drie pijlen. Deze weddenschap draait om hoeveel maximumscores er worden gegooid.   

 

Populairste darttoernooien

PDC World Darts Championship – Dit is een van de grootste internationale darttoernooien, georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC), die elk jaar in december en januari plaatsvindt. Deze competitie, die in het Alexandra Palace in Londen wordt gehouden, brengt de beste dartspelers ter wereld bijeen en wekt grote belangstelling bij dartliefhebbers. 

Premier League of Darts – een ander populair darttoernooi is de Premier League of Darts. Deze competitie begint in februari met wekelijkse wedstrijden en eindigt in mei met een finalewedstrijd.  

Andere beroemde dartwedstrijden zijn de Masters, de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts. 

 

Wedden op darts met Unibet 

Unibet biedt de meest concurrerende noteringen voor verschillende sportevenementen, waaronder de belangrijkste dartwedstrijden. Naast het plaatsen van weddenschappen vlak voor de partij, biedt Unibet ook de mogelijkheid om live te wedden tijdens de wedstrijd. Met deze live (in-play) weddenschappen kun je genieten van de partij en ter plekke de beste beslissingen nemen. 

Zorg er ook zeker voor dat je onze Unibet Sport Blog bekijkt voordat je start met wedden. Hier doen we verslag van alle ontwikkelingen rondom Darts en meer.

  

Registreer nu!