Wedden op Voetbal

Het wordt gespeeld in meer dan 200 landen wereldwijd, en daarmee is voetbal verreweg 's werelds populairste sport. Het wordt internationaal het hele jaar door gespeeld en het is dus geen verrassing dat het ook tot de populairste sporten behoort om op te wedden. 

Nationale competities bieden verschillende manieren om te weddenschap, om nog maar te zwijgen van continentale en internationale toernooien. Kies uit de Champions League, oefenwedstrijden, het Europees kampioenschap, de Afrika Cup of Nations, de Copa America en het WK, om er maar een paar te noemen. 

Onze gids dient als introductie voor het wedden op voetbal, legt de verschillende gebruikte termen uit en biedt manieren om uw kennis van voetbalweddenschappen te verbeteren. Wil je meer weten over wedden op het WK, bekijk dan ook eens onze WK Wedgids. Daarnaast doen we alle actuele sport updates in onze Unibet Sport Blog

  

INHOUDSOPGAVE 

  • Wedden op voetbal 
  • Uitleg wedden op voetbal 
  • Voetbal met Dubbele Kans 
  • Handicap-wedden 
  • Wat is een Asian Handicap 
  • Wedden op voetbaltoernooi  
  • Wedden op individuele speler 
  • Speciale voetbalweddenschappen 
  • Live streamen voetbal en live weddenschappen 
  • Wat is cash out (winst nemen)? 

  

Wedden op voetbal 

Bij Unibet brengen we je een enorme selectie van voetbalwedstrijden waarop je kunt wedden. Wedstrijden zijn gesorteerd per nationaliteit en competitie, dus is het makkelijker dan ooit om de wedstrijd te vinden waarop je wilt wedden. 

Hier bij Unibet bieden we alles aan, van de grootste competities zoals de Premier League, de Bundesliga en de Serie A tot de lagere divisies van verschillende landen. We bieden je de kans om een breed scala aan weddenschappen te plaatsen, van de einduitslag tot combinatie-weddenschappen (algemeen bekend als combi-weddenschappen), waarbij je kunt wedden op verschillende uitslagen, allemaal op dezelfde wedbriefje. Of je nu wilt inzetten op het totale aantal gescoorde goals, de maker van de eerste goal, de maker van de laatste goal, de ruststand of meer, we hebben het allemaal hier bij Unibet. 

In het volgende gedeelte bekijken we de meest geplaatste weddenschappen en hoe je deze plaatst. 

  

Uitleg wedden op voetbal

Er zijn talloze manieren waarop je kunt wedden op een enkele voetbalwedstrijd, en hier bij Unibet proberen we je de meest concurrerende noteringen te geven met de breedste variatie van uitslagen waarop je kunt wedden. 

De wedstrijdweddenschap is verreweg het meest voorkomende type weddenschap in voetbal. Simpel gezegd is dit wanneer je wed op de uitslag van een wedstrijd. De drie uitslagen in het voetbal zijn winst, gelijkspel of verlies. Vaak aangeduid als de '1X2-weddenschap', omdat je kunt inzetten op winst van het thuisspelende team (1), op een gelijkspel (X) of op winst van het bezoekende team (2). 

Ons Sportsbook bij Unibet is overzichtelijk ingedeeld, dus of je nu wilt bladeren naar de wedstrijd die je zoekt of gebruik wilt maken van ons handige zoekveld, je vindt de juiste wedstrijd altijd in een handomdraai. 

 

Voetbal met Dubbele Kans

Een andere zeer populaire manier om op voetbal te wedden is de Dubbele Kans. De Dubbele Kans is wanneer je wed op twee verschillende wedstrijdresultaten. Je kan op een gelijkspel en op winst wedden voor dezelfde wedstrijd. Als je het risico van je weddenschap wilt minimaliseren, kan dit de juiste weddenschap voor je zijn. Je krijgt lagere noteringen dan bijvoorbeeld bij wedden op een einduitslag, maar aan de andere kant zijn je winstkansen aanzienlijk verbeterd. 

VOORBEELD: 

MU speelt thuis tegen Chelsea in de Premier League en je besluit een Dubbele Kans-weddenschap te plaatsen op MU (1X). Je wint als Manchester wint of gelijkspeelt. Zo simpel is het. Je kan ook wedden op winst van een van de twee teams met een Dubbele Kans weddenschap (12). Bij dit voorbeeld verlies je je inzet als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt. 

 

Handicap-wedden 

Handicap-wedden (3-Way Handicap) is ook een gangbaar type weddenschappen in het voetbal.  De Handicap-weddenschap is gewoonlijk gebaseerd op het verschil in doelpunten tussen de twee teams die spelen. Dit geeft jouw geselecteerde team een virtueel voordeel of nadeel voordat de wedstrijd begint. 

VOORBEELD: 

Arsenal tegen Leicester in de Premier League. Als je op Arsenal zou wedden met een -1-goal handicap als ze spelen, moet Arsenal in dit scenario de wedstrijd met ten minste twee goals verschil winnen om de weddenschap te laten winnen. 

  

Wat is Asian Handicap? 

Asian Handicap, genoemd naar de populariteit van dit soort weddenschappen in Aziatische landen, is een ander type handicap-weddenschap. Met Asian Handicap-wedden heb je twee mogelijke selecties, zodat de noteringen voor elk team gelijkwaardiger worden. Het verschil tussen een standaard handicap-weddenschap en een Asian Handicap is dat je de kans hebt om op halve en kwart-lijnen te wedden. Dat niet alleen; je zou ook de kans kunnen krijgen om te wedden op een grotere verscheidenheid aan uitkomsten, zoals Totaal Gescoorde Goals, ook bekend als het Asian Total, welke kaarten er tijdens de wedstrijd worden gegeven en hoeveel hoekschoppen er worden toegekend. 

Je kunt meer lezen over Asian Handicap-weddenschappen in onze nuttige gids: Asian Handicap. 

Een ander populair type weddenschap bij voetbal, vooral als je niet specifiek supporter bent van de spelende teams, is wedden op Totaal Aantal Goals. Niet geheel verrassend betekent dit dat je een weddenschap plaatst op het totale aantal doelpunten dat door beide teams in een bepaalde voetbalwedstrijd wordt gescoord. Een andere vorm van Totaal Aantal Goals is wedden op over/under (hoger/lager) dan een bepaalde hoeveelheid doelpunten. Dit geeft je meer kans om te winnen, maar op zijn beurt verlaagt het ook je noteringen voor de wedstrijd. 

VOORBEELD:  

Engeland tegen Frankrijk tijdens het WK. Je zou kunnen inzetten op +2,5 goals die tijdens de wedstrijd worden gescoord. Natuurlijk zal je nooit een half doelpunt zien in voetbal, dus waar je echt op wedt, is dat er drie of meer goals worden gescoord. Het werkt beide kanten op, je kunt ook inzetten op -2,5 gescoorde doelpunten. In deze situatie heb je een winnende weddenschap als er twee of minder goals zijn gescoord voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.  

 

Wedden op voetbaltoernooien 

Je kunt ook wedden op het eindresultaat van een voetbaltoernooi, waarbij dit soort weddenschap bekend staat als een lange termijn weddenschap. Je kan wedden dat Manchester de Premier League wint, of dat Argentinië de Copa America wint. Er zijn echter ook enorme hoeveelheden resultaten waarop je kan wedden, zoals wanneer een bepaald team wordt uitgeschakeld in een toernooi of de uiteindelijke positie van een team in een competitie. Bekende voorbeelden zouden zijn om op Engeland te wedden om de halve finales van het volgende WK te halen of dat China uitgeschakeld wordt in de groepsfase van de AFC Asian Cup. 

 

Individuele speler-weddenschap 

Unibet biedt niet alleen de kans om te wedden op toernooien en individuele wedstrijden – Je kunt ook wedden op een 'Top Scorer'-markt in enkele van 's werelds grootste voetbalcompetities. Hierdoor kan je wedden dat een bepaalde speler de Gouden Schoen wint, of het nu in diens divisie of tijdens een toernooi is. 

Daarnaast kan je wedden op de gever van de meeste assists in een bepaalde wedstrijd of misschien de beste speler van een bepaald toernooi. Dit soort pre-toernooi-weddenschappen zal prijsschommelingen laten zien gedurende het toernooi, naarmate de noteringen veranderen op basis van de ontwikkelingen tijdens het toernooi. 

Afhankelijk van het belang van een bepaalde wedstrijd biedt Unibet een grotere verscheidenheid aan weddenschappen aan. Zo kan je mogelijk wedden op welke speler als eerste van het veld wordt gestuurd of zelfs of een mislukte doelpoging de lat raakt. Er zijn echt enorm veel mogelijke uitkomsten waarop je kan inzetten. 

  

Speciale voetbalweddenschappen 

Met speciale voetbalweddenschappen kan je inzetten op acties zoals wie de volgende Premier League-manager wordt die wordt ontslagen, of bijvoorbeeld op zomertransfers. Speciale voetbalweddenschappen zijn een geweldige manier om wat variatie toe te voegen aan je eigen online wedervaring. 

Als je graag een weddenschap wilt plaatsen op een voetbaltransfer, kan je voorspellen bij welke club je denkt dat de speler aan het eind van een bepaalde transferperiode terecht zal komen. Vaak zal dit de club zijn waar de speler al voor speelt, maar als je ziet dat de notering 10/1 is voor het huidige team, is er een goede kans dat er een transfer zal plaatsvinden. 

  

Live streamen voetbal en live wedden 

Unibet biedt niet alleen enkel de beste noteringen in de sector, maar je kan ook nog eens toegang krijgen tot live uitzendingen van voetbal via de livestream van Unibet TV. Unibet heeft niet alleen de belangrijkste voetbalwedstrijden, maar ook wedstrijden van de kleinere Europese competities en grotere internationale toernooien, waardoor je de kans krijgt om de hele dag door, zeven dagen per week, te kijken naar en te wedden op voetbal, waarbij de weekenden de drukste tijd zijn voor de voetbalmarkten. 

Tot de grootste aantrekkingskracht van wedden op live voetbal (ook bekend als in-play wedden) behoort het feit dat als je besluit om tijdens een evenement van gedachten te veranderen, je je inzet kunt aanpassen aan alle factoren waarvan je denkt dat ze van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de wedstrijd. 

  

Cash out – Wat is dat? 

Cash out is een optie die je hebt bij het plaatsen van een weddenschap op voetbal. Als je besluit dat je je weddenschap, die vóór of zelfs tijdens een wedstrijd is geplaatst, wilt afronden voordat de wedstrijd is afgelopen, wordt dit 'cashing out' (winst nemen) genoemd.  Functies zoals welke live noteringen er worden aangeboden en de prijs van uw oorspronkelijke inzet kunnen factoren zijn die bepalen of je kiest voor een cash out. Spelers kunnen zelfs cash out kiezen als ze geen winstmogelijkheid zien, als een manier om hun verlies te beperken. 

Wed op voetbal met Unibet