07:26 Europe/Amsterdam
American Football

American Football: Wedtips voor NFL dit weekend

september 29, 2023oktober 3rd, 2023

Hoewel we nog maar net in het NFL-seizoen zitten, beginnen sommige teams al te stralen als mogelijke Super Bowl kanshebbers. Tegelijkertijd lijken andere teams hun zinnen te zetten op een hoge draftkeuze. Op de Unibet blog richten we ons op het voorzien van het laatste sportnieuws, waardevolle wedtips en voorspellingen zodat je beter geïnformeerde weddenschappen kunt plaatsen. Met een vol American Football programma in de NFL dit weekend bespreken we het laatste NFL nieuws en een aantal interessante wedstrijden op het programma.

Het laatste NFL-nieuws

Onzekerheid voor New Orleans Saints door Derek Carr’s Blessure

Het zag er positief uit voor de New Orleans Saints dit seizoen. Maar toen quarterback Derek Carr een blessure opliep, kreeg het team een flinke tegenslag te verwerken. Ze hadden een solide voorsprong van 17-0 op de Green Bay Packers, maar na Carr’s blessure kantelde de wedstrijd en eindigde ze met een nipt verlies van 18-17. Het lijkt erop dat Carr de aanstormende clash met de Tampa Bay Buccaneers aan de zijlijn zal moeten beleven. Dit opent de deur voor Jameis Winston om het quarterback-roer over te nemen. Winston, wiens prestaties een grillig verloop kennen en die Tampa Bay eerder verliet vanwege tegenvallend spel, krijgt nu de kans om zich te bewijzen.
Als je wilt gokken op deze wedstrijd, let dan goed op wie de quarterback is: Carr of Winston. Het verschil kan doorslaggevend zijn.

Washington Commanders Wankelen na Zware Nederlaag

De Washington Commanders hadden een sterke start van het seizoen met een 2-0 leiding. Hun kersverse quarterback, Sam Howell, wist indruk te maken met zijn spel, totdat de Buffalo Bills in week 3 op het veld verschenen. De Commanders kregen een harde klap te verduren, verloren met een flink puntenverschil en hun aanval werd compleet ontmanteld. Howell had een lastige dag met vier intercepties en werd maar liefst negen keer gesacked. Deze teleurstellende prestatie heeft het zelfvertrouwen van de Commanders danig op de proef gesteld. Nu staan ze voor de taak om hun evenwicht terug te vinden tegen de Philadelphia Eagles, een team dat alom wordt gezien als een van de sterkste in het voetbal.

Het Zach Wilson Experiment Brengt Geen Succes

Toen Aaron Rodgers, de startende quarterback van de New York Jets, geblesseerd raakte aan het begin van het seizoen, verschoof alle aandacht naar de jonge Zach Wilson. Wilson, die vorig seizoen vooral vanaf de bank toekeek vanwege zijn tegenvallende prestaties, staat niet bepaald te boek als de meest overtuigende starter in de competitie. Hoewel hij onder Rodgers had kunnen leren en zich verbeteren, zien we vooral meer van hetzelfde. Met twee achtereenvolgende verliespartijen en een aanval die muurvast zit, weet Wilson niet te overtuigen. Zijn passes missen precisie en zijn besluitvorming met de bal laat te wensen over. Dit heeft ertoe geleid dat de Jets actief op zoek zijn naar een nieuwe quarterback, wat een zorgwekkend vooruitzicht schept voor hun aankomende duel met de regerende kampioenen, de Kansas City Chiefs.

NFL Weekend Wedtips

San Francisco 49ers @ Arizona Cardinals

Prematch odds: San Francisco 49ers 1.09 – 6.40 Arizona Cardinals
Onze voorspellingen bleken vorige week niet helemaal te kloppen, maar we geloven dat de San Francisco 49ers ditmaal een sterke kans maken tegen de Arizona Cardinals. Ze worden gezien als de grote favorieten voor deze wedstrijd, een titel die de Dallas Cowboys ook droegen in Week 3. Tot ieders verbazing wist Arizona toen Dallas te verslaan, waardoor Cowboys fans hun verwachtingen moesten bijstellen. Nu staan de Cardinals voor een soortgelijke uitdaging tegen een ander team, de 49ers. San Francisco laat op dit moment een iets sterkere vorm zien dan Dallas, dus mogelijk pakken ze het anders aan. Het zou onverstandig zijn om de Cardinals geheel uit te sluiten; een weddenschap op een nek-aan-nekrace die tot de laatste minuut spannend blijft, kan zeker een interessante gok zijn. Toch, als we kijken naar de verwachtingen, dan wijst veel erop dat San Francisco met de overwinning naar huis gaat.

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens

Prematch odds: Cleveland 1.66 – Baltimore 2.23

In een andere spannende divisieconfrontatie zullen de Cleveland Browns afreizen naar de Baltimore Ravens. De Cleveland Browns wordt gezien als de lichte favoriet met odds van 1.66.

De Browns hebben in de eerste drie wedstrijden van het seizoen een van de sterkste verdedigingen in de competitie laten zien. Ze wisten bijvoorbeeld de Tennessee Titans in week 3 tot slechts drie punten te beperken. Het enige vraagteken hangt over hun aanval. Op volle kracht zijn ze echter een genot om naar te kijken. Hoewel het missen van Nick Chubb een tegenslag is, blijft het team ondanks zijn afwezigheid een geduchte tegenstander. Aan de andere kant hebben de Ravens ook een getalenteerd team, maar ze presteren nogal wisselvallig. Zo verloren ze vorige week in de verlenging van de Colts. Hoewel quarterback Lamar Jackson indrukwekkend is, laat de rest van de aanval, met name de wide receivers rond Zay Flowers, nog te wensen over. Deze inconsistentie geeft de Browns op papier een voordeel.

Indianapolis Colts @ Los Angeles Rams

Prematch odds: Indianapolis Colts 1.94 – Los Angeles Rams 1.94
Deze wedstrijd zou op het eerste gezicht misschien over het hoofd worden gezien, maar in werkelijkheid zit er een boeiende strijd in verscholen. De Indianapolis Colts hebben dit jaar de verwachtingen weten te overtreffen met Gardner Minshew en de debuterende quarterback Anthony Richardson aan het roer. Beiden hebben het voortouw genomen en wedstrijden gewonnen die ze het vorige seizoen misschien niet hadden kunnen binnenhalen. Bij de Rams zijn het Matthew Stafford en een bataljon aan jonge receivers die voor dezelfde dynamiek zorgen. Er is potentie voor een scorefestijn als beide offensieven op stoom komen. Volgens de odds zijn beide teams aan elkaar gewaagd, maar de Colts zouden wel eens de bovenhand kunnen hebben. De verwachting is dat Richardson terug in de opstelling komt, en het lijkt erop dat wanneer hij speelt, er een ongrijpbare energie door het offensieve spel van de Colts stroomt.

Chicago Bears @ Denver Broncos

Prematch odds: Chicago Bears 2.45 – Denver Broncos 1.55
De timing van dit duel kon niet interessanter zijn voor zowel de Chicago Bears als de Denver Broncos. De Bears hebben recentelijk te maken gehad met een stortvloed aan negatieve publiciteit. Justin Fields wijt zijn mindere spel aan de coaching, DJ Moore sprak zijn ontevredenheid uit over zijn betrokkenheid en hun defensieve coördinator nam ontslag na een FBI-inval in zijn woning. Als kers op de taart verloren ze met 30 punten verschil van de Chiefs afgelopen weekend. Aan de andere kant van het spectrum staan de Denver Broncos, die week 3 ingingen met een 0-2 record. Hun wedstrijd resulteerde in een verlies met een verschil van 50 punten, waardoor de Miami Dolphins een verpletterende 70 punten tegen hen scoorden. Beide teams zijn nog op zoek naar hun eerste overwinning en het zelfvertrouwen lijkt ver te zoeken. Als weddenschap overweging lijken de Broncos de betere keus. Het duo van Sean Payton en Russell Wilson blijft indrukwekkend, terwijl Fields nog geen grip lijkt te krijgen op de aanval van de Bears. Bovendien is het thuisvoordeel voor Denver in dit geval een extra troef in hun voordeel.