16:56 Europe/Amsterdam
Darts

PDC Premier League deelnemers bekend: voorbeschouwing eerste ronde

februari 1, 2023februari 9th, 2023

De PDC heeft een dag na de Masters de acht spelers voor de Premier League aangekondigd. Naast de automatisch geplaatste top vier van de wereld wisten Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en Chris Dobey een wildcard te bemachtigen.

De Premier League gaat donderdag van start in het Noord-Ierse Belfast en duurt in totaal zeventien weken. De uiteindelijke winnaar mag 312.000 euro bijschrijven op zijn rekening. In totaal wordt er zo’n 1,1 miljoen euro aan prijzengeld uitgekeerd. Michael van Gerwen heeft het toernooi al zes keer gewonnen en staat daarmee, samen met Phil Taylor, op gelijke hoogte als recordhouder.

De Premier League is een invitatietoernooi, wat betekent dat de deelnemers niet alleen geselecteerd worden op basis van hun prestaties en ranglijstpositie, maar ook op basis van hun entertainmentwaarde. Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price bezetten momenteel de top vier op de PDC Order of Merit en waren daarmee dus vanzelfsprekend verzekerd van een plaats in het toernooi. De overige vier deelnemers zijn uitgekozen door de PDC. Zo heeft Dimitri van den Bergh, die vorig jaar de halve finale haalde op de World Matchplay en het WK Darts, en twee World Series-toernooien in 2023 won, een wildcard gekregen. Ook Jonny Clayton, Nathan Aspinall en Chris Dobey kregen een wildcard. Deze spelers vielen als laatste de keuze van de PDC, die ook rekening houdt met de amusementswaarde.

Hoewel Danny Noppert (nummer 8 van de wereldranglijst) en Dirk van Duijvenbode (PDC-13) niet geselecteerd zijn, heeft de PDC ook rekening gehouden met de resultaten van de laatste tijd. Zo heeft Joe Cullen, die vorig jaar de finale van de Premier League haalde, dit jaar geen wildcard gekregen. Ook Luke Humphries, die momenteel op de vijfde plaats staat op de wereldranglijst, is niet geselecteerd.

Chris Dobey verrassende naam

Chris Dobey is een van de meest verrassende namen onder de acht geselecteerden. Op dit moment staat hij op de 21e plaats in de Order of Merit. Hij heeft afgelopen weekend gestunt en op verrassende wijze de Cazoo Masters gewonnen. De 32-jarige Engelsman versloeg in de finale de voormalige wereldkampioen Rob Cross met 11-7. Door deze overwinning heeft hij zijn eerste grote titel veroverd. In zijn weg naar de finale versloeg hij onder andere de huidige wereldkampioen Joe Cullen, de vijfde geplaatste Luke Humphries en de wereldkampioen van 2018 Rob Cross. Met zijn overwinning op de Cazoo Masters heeft Chris Dobey nu dus ook een plek veroverd in de PDC Premier League. Hij is een van de meest verrassende namen onder de acht geselecteerden. Op dit moment staat hij op de 21e plaats in de Order of Merit. Met de Premier League krijgt hij de kans om zijn kunnen te tonen aan de rest van de wereld.

De keerzijde van de vreugde van de een is de angst van de ander en een van die ongelukkige is Ross Smith. En dat is niet naar de zin van de Engelsman. “Als de regerende Europese kampioen en de beste 180-gooier ter wereld tijdens de tweede helft van 2022, ben ik zwaar ontgoocheld niet geselecteerd te zijn. Maar ik respecteer de beslissing en wens de geselecteerden het beste toe.” Vorige week ging Smith er nog vanuit van de partij te zijn. “Ik maak er geen geheim van de Premier League te willen spelen. Vorig jaar waren er maar vier major-winnaars en daar ben ik er één van. Ik vind eigenlijk dat ze niet om mij heen kunnen’’, zo stelde de Engelsman op de Masters.

Voorbeschouwing eerste ronde PDC Premier League

Naast de loting is ook het volledige speelschema bekend gemaakt, inclusief het schema voor de eerste ronde. Met Unibet kun je altijd wedden op alle wedstrijden van de PDC Premier League, dus blijf de website in de gaten houden voor de beste odds!

De eerste ronde begint op donderdag 2 februari voor de eerste ronde van de Premier League Darts op 2 februari 2023 in de SSE Arena, Belfast. Er staan een aantal geweldige wedstrijden op het programma, waaronder de herhaling van de WK-finale tussen Michael Smith en Michael van Gerwen. Bij Unibet is Michael van Gerwen de favoriet met odds van 1.72.

Met het Bet Builder-systeem van Unibet kun je meerdere weddenschappen tegelijkertijd plaatsen, waardoor je kans maakt op grotere winsten. Als je ervoor kiest om alle favorieten te selecteren, krijg je maar liefst 7.19 keer je inzet als je wint!

Dit is het volledige schema voor de eerste ronde op 02 februari 2023, met de bijbehorende odds:

20.10: Dimitri van Den Bergh (1.95)- Jonny Clayton (1.85)

20.40: Michael Smit (2.10)- Michael van Gerwen (1.72)

21:10: Peter Wright (1.42) – Chris Dobey (2.80)

21:40: Nathan Aspinall (2.35) – Gerwyn Price (1.58)

 

Bekijk de beste Premier League Odds