08:17 Europe/Amsterdam
BlogEredivisie

Eredivisie midweekse inhaalronde: wedtips en voorspellingen

september 26, 2023september 27th, 2023

PSV – Go Ahead Eagles

Aanvang: 27 September 2023 18:45
Stadion: Philips Stadion
Scheidsrechter: Nagtegaal M. (Ned)
Odds: PSV Eindhoven 1.19, Gelijkspel 8.50, Go Ahead Eagles 16.00

 • PSV heeft de laatste 5 Eredivisie wedstrijden gewonnen met een gemiddelde van 3.4 doelpunten per wedstrijd.
 • Go Ahead Eagles heeft een redelijke start gemaakt met 2 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag.
 • Joey Veerman scoorde in de laatste drie wedstrijden van PSV.
 • Philippe Rommens heeft 4 doelpunten gemaakt voor Go Ahead Eagles.

Voorbeschouwing PSV – Go Ahead Eagles

PSV is bezig aan een sterke start van het seizoen met 5 gewonnen wedstrijden op rij, 17 doelpunten voor en slechts één tegen. Ze treffen Go Ahead Eagles in het Philips Stadion, dat tot dusver ook aardig presteert met 2 overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag.

PSV heeft zich dit seizoen tot nu toe ontpopt als een team dat op alle fronten domineert. Met een gemiddeld balbezit van 60,8% per wedstrijd, trekken ze het spel naar zich toe en creëren ze een overvloed aan scoringsmogelijkheden. Ze hebben zelfs het meeste aantal schoten op doel in de hele competitie, met gemiddeld 20,6 per wedstrijd. Echter, slechts 39,3% van deze schoten treffen doel, waarmee ze de zevende plaats in de competitie innemen op dit gebied.

Ze hebben ook laten zien dat ze niet alleen domineren, maar ook effectief zijn in de aanval. Dit is grotendeels te danken aan de geweldige vorm van spelers als Joey Veerman en Noa Lang, die samen al 7 doelpunten hebben gemaakt en 5 assists hebben gegeven.

Ondanks hun effectieve aanval, is PSV soms ook kwetsbaar. Verdedigend laten ze gemiddeld 7,18 schoten per 90 minuten toe, het derde laagste aantal in de competitie. Dit toont aan dat hoewel ze veelvuldig balbezit hebben en kansen creëren, ze ook ruimte laten voor tegenaanvallen.

Dan Go Ahead Eagles. Een team dat zelf ook niet bang is om aan te vallen. Ze hebben tot dusver 12 doelpunten gescoord, een gemiddelde van 2,4 doelpunten per wedstrijd. Hun aanvallende kracht ligt met name in de directe speelstijl en de counter-attacks. Aanvallers Philippe Rommens en Bas Kuipers hebben een belangrijke bijdrage geleverd met respectievelijk vier en twee doelpunten.

Verdedigend heeft de ploeg uit Deventer het echter moeilijker, met al 9 tegendoelpunten in slechts 5 wedstrijden. Ze laten gemiddeld 15,3 schoten per wedstrijd toe, wat duidt op een zekere kwetsbaarheid in de verdediging. Dit, in combinatie met het feit dat ze gemiddeld 13,84 passes per verdedigende actie toestaan, wijst op een gebrek aan hoge druk en een mogelijke zwakte in de opbouw van de tegenstander.

Wedtips PSV – Go Ahead Eagles

 1. Ruststand-eindstand: PSV Eindhoven/PSV Eindhoven. Odds: 1.54.
  Gezien de recente vorm van PSV en hun dominante speelstijl, is het een veilige gok dat PSV zowel bij rust als aan het einde van de wedstrijd de leiding zal hebben.
 2. Meer dan 4.5 doelpunten. Odds: 2.80.
  Beide teams hebben dit seizoen een sterke doelpuntenscore laten zien. Deze wedstrijd kan een waar doelpuntenfestijn worden met meer dan 4.5 doelpunten.
 3. Joey Veerman geeft assist & meer dan 3,5 doelpunten in de wedstrijd. Uniboost odds:2.90.
  Joey Veerman is in vorm en heeft al meerdere assists achter zijn naam staan dit seizoen. Daarbij verwachten we een doelpuntrijke wedstrijd.
 4. Noa Lang scoort. Odds: 2.30.
  Noa Lang heeft al bewezen dat hij het net kan vinden dit seizoen. Het is zeker een overweging waard om in te zetten op een doelpunt van hem.
 5. PSV Eindhoven -2.25 Asian Handicap. Odds: 1.91.
  Gezien PSV’s sterke prestaties en de statistieken van Go Ahead Eagles in uitwedstrijden, zou het geen verrassing zijn als PSV met minstens 3 doelpunten wint.

FC Twente– Vitesse

Aanvang: 27 september 2023, 20:00
Stadion: De Grolsch Veste, Enschede
Scheidsrechter: J. van der Laan
Odds: FC Twente 1.42, Gelijkspel 5.20, Vitesse 8.00

 • FC Twente is thuis al 22 duels op rij ongeslagen in de Eredivisie.
 • De Tukkers wonnen hun laatste 2 thuisduels tegen Vitesse met 3-0.
 • Sam Steijn is de topscorer van FC Twente met 5 doelpunten.
 • Vitesse heeft in de laatste 3 games geen enkel doelpunt gescoord.

Voorbeschouwing FC Twente – Vitesse

FC Twente heeft zich sterk gepresenteerd in de openingsfase van het seizoen, waarbij de statistieken duiden op een winstkans van 80% tegen Vitesse. Hun vermogen om te scoren wordt geschat op 2.1 doelpunten per wedstrijd. Dit komt grotendeels door het indrukwekkende spel van Sam Steijn, die al vijf keer tot scoren kwam in tien wedstrijden. Het is opmerkelijk dat 50% van de doelpunten van FC Twente in de slotminuten van de wedstrijd valt, wat illustreert dat hun aanvallende druk tot de laatste fluit aanhoudt. Smet op de goede start van FC Twente is het onverwachte verlies, bij en tegen RKC Waalwijk van afgelopen weekend. Ondanks dat het onverwacht was, was het zeker niet onverdiend. Op basis van de statistieken deed RKC Waalwijk goed mee en maakte het evenveel kans op de overwinning.

Dan Vitesse. De ploeg van de ervaren Cocu heeft al drie wedstrijden op rij niet weten te scoren. Het is nog maar de vraag of een oplossing nabij is en of dit zal veranderen in deze wedstrijd. De middenvelders Van Ginkel en Tielemans hebben tot nu toe de enige doelpunten voor Vitesse gescoord (3), wat duidt op een gebrek aan productiviteit voorin.

Ondanks de statistieken en de recente prestaties van Vitesse, kan een mogelijke nieuwe aanpak hen de frisse benadering geven die ze nodig hebben om de verdediging van FC Twente te verrassen. Het wordt interessant om te zien hoe FC Twente omgaat met hun laatste verliespartij.

Wedtips FC Twente – Vitesse

 • FC Twente winst. Odds: 1.42.
  Als je kijkt naar hun huidige vorm en statistieken, lijkt het erop dat FC Twente de favoriet is om deze wedstrijd te winnen.
 • Minder dan 3.5 doelpunten. Odds: 1.58.
  Gezien Vitesse’s strijd om te scoren en Twente’s sterke verdediging, is het waarschijnlijk dat deze wedstrijd minder dan 3.5 doelpunten zal zien.
 • Ricky van Wolfswinkel scoort. Odds: 2.12.
  Van Wolfswinkel heeft zich bewezen als een van Twente’s belangrijkste aanvallers. Het is het overwegen waard om op hem in te zetten om te scoren.
 • Gelijk/FC Twente. Rust/Eindresultaat. Odds: 4.60.
  FC Twente weet vaak nog laat te scoren in de wedstrijd. Indien het een gelijkspel blijft in de eerste helft, is het aannemelijk dat FC Twente veel druk zal zetten naar voren om de winst in de tweede helft binnen te halen.