07:56 Europe/Amsterdam
Formule 1

F1: Max Verstappen op recordjacht in Mexico

oktober 28, 2023oktober 29th, 2023

We gaan richting Mexico! Dit weekend staat de 24e editie van de Mexico City Grand Prix op de Formule 1-kalender. Deze race, sinds 2021 onder deze naam bekend, is een vaste waarde geworden sinds de terugkeer in 2015 na een pauze van 21 jaar.

Max Verstappen heeft net zijn 50e Grand Prix-overwinning op zak. Hij kan nu voor de vijfde keer op dit circuit zegevieren. Dit zou hem op gelijke hoogte brengen met zijn record op de Red Bull Ring. Daar is hij tot nu toe het meest succesvol geweest. Als Verstappen wint, verbreekt hij ook zijn eigen record. Hij won vorig jaar 15 races in één seizoen. Een goed resultaat voor Max in Mexico zou ook zijn al hoge kansen vergroten om het record van Sebastian Vettel te breken voor de grootste marge waarmee een kampioenschap is gewonnen. Vettel’s record staat op 155, maar Verstappen leidt momenteel met 226 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Perez, die op de tweede plaats staat. Genoeg records dus om op te focussen voor Max.

Bij Unibet zitten we bovenop de actie. We bieden je de meest actuele odds en wedmogelijkheden en we bereiden je optimaal voor met onze F1 Voorbeschouwingen, het laatste F1 nieuws en F1 wedtips.

Starttijd en schema F1 Mexico 2023

Datum Sessie Nederlandse tijd
Vrijdag 27 oktober Eerste vrije training 20.30u – 21.30u
Vrijdag 27 oktober Tweede vrije training 00.00u – 01.00u
Zaterdag 28 oktober Derde vrije training 19.30u – 20.30u
Zaterdag 28 oktober Kwalificatie 23.00u – 00.00u
Zondag 29 oktober Grand Prix van Mexico 21.00u – 23.00u

Circuit Autódromo Hermanos Rodríguez

Het Autódromo Hermanos Rodríguez circuit in Mexico staat bekend om zijn hoge ligging. Met 2.238 meter boven zeeniveau is het de hoogste F1-locatie. De ijle lucht zorgt voor minder downforce, maar ook voor minder luchtweerstand. Hierdoor kiezen teams voor high-downforce setups, ondanks de lange rechte stukken. De hoogte zorgt ook voor extra druk op de turbo’s. Ze worden heter en hebben meer koeling nodig, wat het risico op storingen verhoogt. Ook de coureurs hebben het zwaarder, want ademen is lastiger op deze hoogte. Het circuit start met een 811 meter lange sprint naar de eerste bocht, waar DRS is toegestaan. Toch blijft inhalen een uitdaging, omdat de hoogte de effecten van slipstreaming en DRS vermindert. De meeste inhaalacties gebeuren in de eerste sector en aan het begin van de tweede sector, na de rechte stukken. Het circuit eindigt met een paar langzame bochten door het Foro Sol stadion, dat plaats biedt aan 65.000 fans. Veel van hen zullen Sergio Perez aanmoedigen. De steun voor Perez is zelfs zo groot dat Verstappen extra beveiliging krijgt toewezen. Verstappen en Hamilton zijn de enige coureurs op de huidige grid die hier hebben gewonnen. Max won vier van de laatste vijf edities, en Lewis won in 2016 en 2019. De pole position is sinds de terugkeer in 2015 elke race door een andere coureur behaald. Slechts vijf coureurs op de huidige grid hebben ooit op het podium gestaan op dit circuit. Mogelijk kunnen we dus een nieuwe coureur op het podium van de Mexico City Grand Prix verwachten.

Tijdens de eerste vrije training (FP1) maken we plaats voor jong talent. Vijf coureurs geven hun stoel op voor Théo Pourchaire, Oliver Bearman, Frederik Vesti, Isack Hadjar en Jack Doohan. Voor Bearman, Vesti en Hadjar is dit hun eerste F1 oefensessie. Deze huidige F2 coureurs willen een goede indruk maken op hun teams. Ze hopen allemaal de sprong van F2 naar F1 te maken, net zoals Logan Sargeant dit jaar deed. Voor Sargeant is dit een belangrijk weekend. Hij heeft nog maar een paar races om Williams ervan te overtuigen dat ze hem moeten behouden voor 2024. Hij moet foutloze sessies rijden en zijn teamgenoot uitdagen. Ook voor Perez is dit een belangrijk weekend. Zijn toekomst bij Red Bull is namelijk nog onzeker. Om indruk te maken op zijn team en land moet weer vooraan meedoen en laten zien dat zijn dip in vorm slechts tijdelijk was.

Favorieten en odds voor het podium

Max Verstappen is de onbetwiste favoriet om de GP van Mexico 2023 te winnen, met odds van 1.30 om te winnen en 1.14 om op het podium te eindigen. De eerste volgende kanshebber voor de overwinning, op basis van de odds, is Lewis Hamilton met 11.00. Maar de strijd om de tweede en derde plaats op het podium belooft wel een stuk spannender te worden. Lewis Hamilton en Lando Norris, beiden met odds van 1.70, zijn sterke kanshebbers voor een podiumplek. Maar ze zullen stevige concurrentie krijgen van onder andere Sergio Perez, die thuisvoordeel heeft en indruk wel maken op zijn team en landgenoten.

Coureur Podiumplaats
Verstappen, Max 1.14
Hamilton, Lewis 1.70
Norris, Lando 1.70
Perez, Sergio 2.00
Russell, George 2.75
Leclerc, Charles 6.00
Piastri, Oscar 6.00
Sainz Jr., Carlos 7.00

Doe mee met de F1 quiz

Bij Unibet hebben we dit F1-seizoen voor elke race een quiz opgesteld met tien vragen, waarbij je cash kunt verdienen!

Hoe werkt het precies?

  • Elke race kun je gratis meespelen met onze F1-quiz.
  • Selecteer de coureur waarvan jij denkt dat deze hoger eindigt in de race van zondag.
  • Met je correcte antwoorden verzamel je punten voor het klassement.
  • Je hebt tot een uur voor de race om je voorspellingen in te dienen of te wijzigen. Voorspel hier
  • Je kunt jouw voorspellingen en de actuele stand van het Algemene Klassement zien door op het ‘finish’ icoontje te klikken op de vorige pagina.
  • De winnaar(s) van het Algemene Klassement worden aan het einde van het seizoen beloond met mooie prijzen.