20:53 Europe/Amsterdam
F1
Formule 1

F1: onthulling van de 2023 F1 auto’s

februari 17, 2023

Racefans over de hele wereld maken zich klaar voor een spannend nieuw seizoen Formule 1! De teams hebben de hele winter hard gewerkt aan hun hypermoderne auto’s die in F1 2023 zullen deelnemen. En nu, na maanden van anticipatie en speculatie, krijgen we eindelijk te zien hoe deze geweldige machines eruit zien – het is lancering seizoen! Elk team onthult hun nieuwe kleuren en ontwerpen terwijl ze zich voorbereiden op het circuit.

Hoewel de ware capaciteiten van deze auto’s pas bekend zullen zijn als we ze in de races aan het werk zien, kunnen we nu al een glimp opvangen van de ontwerpen. Met 10 teams op de grid betekent dat dat er 10 verschillende livery onthullingen zijn om naar uit te kijken! We hebben alle auto-ontwerpen van dit seizoen verzameld, zodat je meer te weten kunt komen.


Team: Haas

Presentatiedatum: 31 januari
Belangrijkste kenmerken: Op 31 januari nam Haas het initiatief door hun uitdager voor 2023, de VF-23, te onthullen met MoneyGram als titelsponsor – met als resultaat een livery vol duidelijke branding van de financiële dienstverlener. De auto is voornamelijk zwart-wit met rode accenten.

 

 

 


Team:
Red Bull
Presentatiedatum: Februari 2023
Belangrijkste kenmerken: De RB19 livery had veel overeenkomsten met de RB18 qua uiterlijk. De presentatie stond overigens voornamelijk in het teken van de nieuwe samenwerking met Ford.

 


 

Team: Williams
Presentatiedatum: Februari 2023
Belangrijkste kenmerken: De Williams FW45 livery-ontvangst was voor sommigen een beetje teleurstellend. Veel is er niet gewijzigd aan de mat-blauwe auto en het logo van de nieuwe sponsor Gulf Oil.

 

Team: Alfa Romeo
Presentatiedatum: Februari 2023
Belangrijkste kenmerken: De huidige samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber zal in stijl afgesloten worden met een C43 die er heel anders uitziet met een dosis rood.  Verder zijn er aanpassingen gedaan aan de achterkant van het voertuig en zijn er wijzigingen aangebracht aan de motorkap.

 

 

Team: AlphaTauri
Presentatiedatum: 11 februari
Belangrijkste kenmerken: De AT04 van AlphaTauri, die de iconische donkerblauwe en witte kleurstelling blijft tonen, heeft een levendige rode tint als bewijs van hun langdurige samenwerking met Orlen. Zoals Pierre Gasly, die onlangs twee jaar bij het team heeft gewerkt, opmerkt: “AlphaTauri heeft ervoor gezorgd dat dit automodel ons allerbeste tot nu toe is.”

 

Team: Aston Martin
Presentatiedatum: 13 februari
Belangrijkste kenmerken: Op 13 februari onthulde Aston Martin met veel enthousiasme en verwachting zijn gloednieuwe AMR23. Dit is een cruciaal moment voor het team, dat middelen heeft vrijgemaakt voor personeel en infrastructuur in het streven naar racesucces. Het team is van plan om van deze uitdager de beste tot nu toe te maken – zeker nu tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso deel uitmaakt van het team.

 

 

Team: McLaren
Presentatiedatum: 13 februari
Belangrijkste kenmerken: Op 13 februari onthulden Aston Martin en McLaren hun nieuwste aanbod aan de wereld – de MCL60 was een knipoog naar de 60e verjaardag van het team. McLaren wil zich losmaken van de middenmoot en kijkt uit naar 2024, waarin ze geen excuses meer kunnen gebruiken voor het niet winnen van races. Een P5-finish en een enkel podium volstaan niet in F1 2023; het wordt tijd dat McLaren zichzelf aan de top zet!

 

 

 

 

Team: Ferrari
Presentatiedatum: 14 februari
Belangrijkste kenmerken:

Nadat hun titelstrijd in 2022 eindigde op een zure noot ondanks dat de SF-75 bliksemsnel leek te zijn, heeft Ferrari al die ergernis gebruikt om een nog snellere SF-23 te bouwen.

 

 

Team: Mercedes
Presentatiedatum: niet bekend
Belangrijkste kenmerken: Met de langverwachte W14 wil Mercedes haar eens zo gewaardeerde aanwezigheid in het racecircuit terugwinnen. Het gerucht gaat dat de terugkeer naar zwart een gewichtsbesparing van 2 kg oplevert voor deze revolutionaire auto.

 

 

Team: Alpine
Presentatiedatum: 16 februari
Belangrijkste kenmerken: De Alpine A523 werd onthuld in twee verschillende versies, de roze livery wordt gebruikt in Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië. Alpine is ervan overtuigd dat de A523 een stap voorwaarts is na het behalen van P4 in de Constructeurs in 2022.

 

 

 

 

Bekijk nu de beste F1 odds