21:10 Europe/Amsterdam
Formule 1
Formule 1

McLaren-teambaas Andreas Seidl stapt over naar Sauber Alfa Romeo

december 13, 2022december 14th, 2022

Het zijn een paar tumultueuze dagen geweest in de wereld van de Formule 1, met twee grote managementwisselingen. Andreas Seidl verlaat McLaren en wordt teambaas van Sauber Alfa Romeo en Fredéríc Vasseur wordt de nieuwe teambaas van Ferrari.  Met een nieuw seizoen voor de deur zullen alle ogen gericht zijn op hoe deze overgang de komende maanden zal verlopen.

 

Andreas Seidl vertrekt naar Sauber Alfa Romeo

Teambaas Andreas Seidl gaat McLaren verlaten. Seidl werd in 2019 benoemd tot teambaas bij McLaren, nadat hij enkele jaren had gewerkt aan het Le Mans-programma van Porsche. Zijn vervanger wordt de Italiaan Andrea Stella, de huidige sportief directeur van McLaren en voormalig race-engineer bij Ferrari.

 

Na enkele moeilijke jaren heeft McLaren onder leiding van sportief directeur Andreas Seidl en CEO Zak Brown een comeback ingezet. Het team beleefde een redelijk succesvolle seizoen in het door corona veroorzaakte seizoen 2020 met een derde plaats. In het daaropvolgende jaar eindigde McLaren als vierde, onder andere door een overwinning van Daniel Ricciardo en Lando Norris tijdens de Grand Prix van Italië. Hoewel 2022 iets minder succesvol was en McLaren aan het eind van het seizoen als vijfde eindigde, blijven ze optimistisch en gepassioneerd over hun visie van een terugkeer naar een plaats tussen de podiumwinnaars in de komende jaren.

 

Sauber zal in 2023 als Alfa Romeo doorgaan en vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi zijn. De Duitse fabrikant zal ook de motor voor dit project zelf bouwen. Door zijn aanstelling bij Sauber lijkt Seidl voorbestemd om teambaas te worden van Audi’s fabrieksteam.

Fredéríc Vasseur neemt over bij Ferrari

Ferrari heeft de aanstelling van Fredéríc Vasseur als hun nieuwe teambaas aangekondigd. De ervaren Fransman komt over van Alfa Romeo waar hij samenwerkte met Charles Leclerc. Met deze benoeming staat het team klaar om het komende Formule 1-seizoen aan te gaan. Vasseur heeft een lange raceloopbaan achter de rug en heeft eerder onder andere met Lewis Hamilton, Nico Rosberg en Charles Leclerc gewerkt in de Formule 2 en Formule 3 ART Grand Prix. De verdere organisatie bij Ferrari blijft voorlopig hetzelfde, waaronder ook sportief directeur Laurent Mekiés en technisch directeur Enrico Cardile. Met deze ervaring en kennis aan boord kan Ferrari het komende beginnen met vertrouwen. De eerste tests beginnen al op 23 februari in Bahrein, waar op 5 maart de openingsrace verreden wordt.

 

Deze veranderingen in het management gaan zeker impact wijzen op een mooie toekomst voor de betrokken teams, die met vertrouwen en enthousiasme het nieuwe seizoen ingaan. Met Andreas Seidl bij Sauber Alfa Romeo, Fredéríc Vasseur bij Ferrari en Andrea Stella die hem opvolgt bij McLaren, wordt het interessant om te zien hoe deze veranderingen de prestaties beïnvloeden.

 

Het komende Formule 1 seizoen zal ongetwijfeld weer een hoop spektakel gaan opleveren. Met de veranderingen in het teammanagement en de nieuwe coureurs is het afwachten welke teams dit jaar als beste uit de bus zullen komen. Vorig jaar zagen we een aantal spannende gevechten met veel onverwachte resultaten. We kunnen alleen maar hopen dat hetzelfde soort opwinding dit seizoen volgt. Alvast deelnemen aan de spanning? Bekijk dan de meest actuele odds voor het nieuwe F1 seizoen op Unibet!