21:07 Europe/Amsterdam
F1
Formule 1

Verstappen mist kans op kampioenschap

oktober 3, 2022december 20th, 2022

De Nederlandse Formule 1 coureur had het kampioenschap binnen kunnen slepen tijdens de race in Singapore. Het hele seizoen rijdt Verstappen zo goed, dat andere coureurs hem moeilijk bij houden. In Singapore eindigde hij echter onverwacht op de 7e plaats. Je leest het laatste nieuws Formule 1 hier.

 

De blunder van Red Bull

Het teleurstellende resultaat in Singapore was een combinatie van fouten. Verstappen zelf heeft een aantal steekjes laten vallen, maar ook het team blunderde enorm. Red Bull had de bolide van Verstappen namelijk niet helemaal goed vol getankt. Hierdoor liepen de kwalificaties minder goed en moest hij starten vanaf P8. Verstappen heeft eerder laten zien zich vanaf P7 naar de pole position te kunnen werken, maar dat was deze race te optimistisch.

De natte baan leek even voor problemen te zorgen, maar uiteindelijk was het droog genoeg om te beginnen. Alle auto’s begonnen op intermediates. Bij de start van de race ging het meteen mis. Het leek wel alsof Verstappen tijdens de start helemaal niet van zijn plek kwam, waardoor hij meteen vier plekken zakte.

Altijd een safetycar in Singapore

In alle Singapore GP edities is tot nu toe een safetycar de baan opgekomen. Het duurt dan ook niet lang voordat dit het geval is. Na ronde 52 komt de safetycar de baan op. Een aantal minuten later wordt de race hervat. Vanaf ronde 41 beginnen de coureurs uit te vallen. Het begint met Alonso, later volgt Albon en ook Ocon schiet van de baan.

Yuki Tsunoda van AplhaTaura crasht, maar komt gelukkig veilig de auto uit. Verstappen zakt na een pitstop naar de 14e plaats, werkt zijn weg naar voren en profiteert van een foutje van Lewis Hamilton. Uiteindelijk wint teamgenoot Pérez wint de race, na een lange strijd met Charles Leclerc.

 

De Grandprix in Japan

De volgende race die op de planning staat is de GP Japan. Hier krijgt Verstappen nog een keer de kans om zich te verzekeren van de titel. De Nederlander heeft 104 punten voorsprong op Leclerc. Hij wint het WK, mits hij GP Japan wint en de snelste raceronde rijdt.

De bookmakers denken dat de kans groot is dat Verstappen de Grandprix van Japan gaat winnen. De Formule 1 odds voor Verstappen wint kwalificatie & race staat op 2.75.

De GP Japan wordt op het circuit Suzuka gereden. Het staat bekent als technisch circuit, waardoor het geen gemakkelijke race gaat worden. Het vraagt om een race zonder te veel fouten, want alles wordt afgestraft op circuit Suzuka.

Wed op Formule 1