21:02 Europe/Amsterdam
WK Handbal
Handbal

Nederlandse handballers uitgeschakeld op WK

januari 29, 2023februari 9th, 2023

Ondanks het verlies tegen Duitsland en Servië heeft het Nederlands handbalteam een ongelooflijke prestatie geleverd tijdens hun historische eerste WK in 62 jaar. Het herenteam toonde een enorm potentieel door gedurende het hele toernooi gelijke tred te houden met de leidende grootmachten en bewees dat het op koers ligt om serieuze stappen te zetten in de handbalwereld. Captain Schagen zegt verder dat ondanks de nederlaag de trots zegeviert en hij is trots op zijn team omdat het tot het einde is blijven vechten. Dani Baijens vulde zijn captain aan: ‘Dit was ons eerste WK, we hebben tijd nodig om beter te worden’

 

Het 28ste wereldkampioenschap handbal voor mannen, dat plaatsvindt in Polen en Zweden, gaat verder met de kwartfinales zonder Nederland. 

 

Uitslagen Nederland:

 

Nederland – Argentinië 29-19

Nederland – Noord-Macedonië 34-24

Nederland – Noorwegen 26-27

Nederland – Qatar 32-30

Nederland – Duitsland 26-33

Nederland – Servië 30 – 32

 

 

Nederland – Duitsland: 26-33
Nederland is er op het wereldkampioenschap handbal in Katowice niet in geslaagd Duitsland te verrassen. Nederland vocht aanvankelijk sterk, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen de enorme kracht en vaardigheid van de Duitsers. Juri Knorr leverde een uitzonderlijke prestatie met zes doelpunten, waardoor Duitsland een ruime voorsprong nam bij het ingaan van de rust. Ondanks de inspanningen van Nederland kon het de achterstand slechts terugbrengen tot vijf punten. Helaas was het niet genoeg om een serieuze bedreiging te vormen voor de voorsprong van Duitsland.

 

Nederland – Servië: 26-33
Nederland heeft een spannend duel tegen Servië gespeeld op het WK Handbal. Beide teams speelden fysiek sterk in een wedstrijd die redelijk gelijk op verliep. Nederland begon sterk met een 7-3 voorsprong, maar Servië kwam terug met sterk fysiek spel, waardoor de stand weer gelijk werd. Halverwege stond Nederland met 17-15 voor, maar vroeg in de tweede helft nam Servië de voorsprong weer over. De rest van de wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan totdat Samir Benghamen een automatische rode kaart kreeg vanwege drie tijdstraffen. Uiteindelijk nam Servië het heft in handen en won met 32-30. Ook voor Iso Sluijters (32) en Jeffrey Boomhouwer (34) betekende deze finale het einde van hun interlandcarrière. Beide routiniers maakten één treffer in hun afscheidsduel. Dani Baijens en Kay Smits leverden de grootste bijdrage aan het Nederlandse team, met respectievelijk zeven en zes doelpunten. Smits sloot het WK af met een opmerkelijk totaal van 44 doelpunten, waarmee hij op de lijst van topscorers staat!

 

 

Wedden op handbal