18:08 Europe/Amsterdam
Australian Open
Tennis

Australian Open 2023: Preview halve finales mannen

januari 27, 2023

De halve finales van de Australian Open 2023 voor mannen staan voor de deur en het belooft een spannend spektakel te worden! Kan Khachanov de Griek Stefanos Tsitsipas verrassen en de finale halen? Kan Djokovic zijn indrukwekkende reeks overwinningen verder uitbreiden tegen de Amerikaan Tommy Paul? Bekijk onze voorbeschouwingen, bekijk de beste odds bij Unibet en doe mee aan de actie!

 

Karen Khachanov – Stefanos Tsitsipas

Karen Khachanov en Stefanos Tsitsipas staan op woensdag tegenover elkaar in de halve finale van de Australian Open. Khachanov heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale bereikt, terwijl Tsitsipas al voor de vierde keer deze mijlpaal heeft bereikt. De Griek is de favoriet met odds van 1.40, terwijl Khachanov met odds van 3.05 als underdog wordt beschouwd. Deze twee spelers hebben al vaak tegen elkaar gespeeld. In hun vorige ontmoeting in Rome won Tsitsipas met 4-6 6-0: 6-3. Khachanov zal zich in deze wedstrijd willen revancheren en zijn carrière naar een hoger niveau willen tillen. Hij heeft al bewezen dat hij tot grote hoogtes kan stijgen als hij de kans krijgt.

 

Karen Khachanov – Sebastian Korda: 7-6 (5) 6-3 3-0

Op dinsdag stonden Karen Khachanov en Sebastian Korda tegenover elkaar in de kwartfinales van de Australian Open. De jonge Amerikaan Korda was de favoriet met odds van 1.77 tegenover odds van 2.10 voor Khachanov. Ondanks Korda’s vastberadenheid en doorzettingsvermogen kwam de wedstrijd helaas tot een einde toen hij moest opgeven vanwege een verergerende polsblessure die aanvankelijk in de tweede set toesloeg. Hij probeerde dapper door te gaan, maar zijn fysieke beperkingen belemmerden hem daarbij. Met dit resultaat wist Khachanov voor het eerst in zijn carrière door te dringen tot de halve finale op Melbourne Park.

 

Khachanov was terecht blij dat hij nu twee achtereenvolgende Grand Slam-halve finales heeft bereikt na zijn prestaties op de US Open 2022. Hij speelt in de volgende wedstrijd de Griek Stefanos. Khachanov zei in zijn interview na de wedstrijd: “Twee halve finales op een rij in een Grand Slam dat voelt geweldig. Vandaag niet de manier waarop je de wedstrijd wilt afsluiten. Tot een bepaald punt was het zeer competitief. Een geweldige strijd. Ik voel me goed, eerlijk gezegd. Echt blij met mijn niveau en de manier waarop ik meedoe, en ik kijk uit naar de halve finale hier in Australië voor het eerst. “Ik heb mezelf opnieuw uitgevonden”, voegde hij eraan toe.

 

Stefanos Tsitsipas – Jiri Lehecka: 6-3, 7-6(2), 6-4

Stefanos Tsitsipas is voor een indrukwekkende vierde keer in zijn carrière doorgedrongen tot de halve finale van de Australian Open. De Griek was duidelijk favoriet tegen de Tsjechische nummer 71 van de wereld Jiri Lehecka, met odds van 1,15 voor Tsitsipas en 5,75 voor Lehecka. Ondanks deze verschillen leverde Lehecka een geweldig gevecht, maar uiteindelijk was het Tsitispas die na drie sets met 6-3, 7-6(2), 6-4 als winnaar uit de bus kwam.

 

Tsitsipas begon de wedstrijd met een 6-3 overwinning in set één, maar Lehecka herpakte zich snel en verdiende vijf breakpoints die Tsitsipas op miraculeuze wijze wist te redden. Uiteindelijk werd de tweede set omgezet in een tiebreak, die Tsitsipas met 7-2 won en hem een voorsprong van twee sets opleverde. In de derde set behield Tsitsipas deze voorsprong totdat hij de overwinning binnenhaalde.

 

Djokovic, Novak – Paul, Tommy

 

Vrijdag zijn de ogen gericht op de Rod Laver Arena als Novak Djokovic en Tommy Paul het tegen elkaar opnemen in een spannende wedstrijd. Djokovic, die al negen keer de titel won in Melbourne, is de grote favoriet bij Unibet met een odds van 1.03. Paul, die de eerste Amerikaanse man is die de halve finale van de Australian Open bereikt sinds 2009, is de underdog met odds van 13.00. Dit zal de eerste keer zijn dat Djokovic en Paul tegenover elkaar staan, waardoor er met spanning naar deze wedstrijd wordt uitgekeken. Kan de Amerikaan zijn beste wedstrijd ooit spelen en geschiedenis schrijven of zal de ervaring het winnen van de jeugd?

 

Novak Djokovic – Andrey Rublev: 6-1 6-2 6-4

 

Novak Djokovic heeft de kwartfinale van de Australian Open op spectaculaire wijze gewonnen. De 35-jarige Serviër versloeg de wereldranglijst nummer 6, Andrey Rublev, in drie sets: 6-1, 6-2, 6-4. Het was een sterke prestatie van Djokovic, die op weg lijkt naar een record-evenarende 22e grand slam en zijn tiende(!) Australian Open titel. Volgens bookmaker Unibet stonden de pre-match odds voor Djokovic op 1.14 en voor Rublev op 6.10. Djokovic speelde zeer sterk en voerde het tempo vanaf het begin hoog op. Rublev had moeite om aan te kunnen sluiten en werd al in zijn derde servicegame gebroken. In de derde set was Rublev vrijwel machteloos en kon Djokovic al snel de overwinning binnenhalen. De Serviër stond na afloop te stralen en gaf aan dat hij enorm genoot van het spelen op dit court. “Ik hou ervan om hier te spelen, dit is het meest speciale court voor mij,” zei Djokovic.

Tommy Paul – Ben Shelton: 7-6 6-3 5-7 6-4

Tommy Paul heeft de spannende wedstrijd tegen zijn Amerikaanse tegenstander Ben Shelton gewonnen in de kwartfinale van de Australian Open. De 25-jarige Paul, die momenteel op de 35e plaats staat in de ATP-ranking, bereikte voor het eerst in zijn carrière de halve finale van een grand slam. Bij de pre-match odds was de kans dat Paul zou winnen 1,38. Ben Shelton stond met 3,15 in de books. Paul was duidelijk de meer ervaren van de twee, wat zich uiteindelijk ook in het resultaat weerspiegelde. Na een harde strijd won hij met 7-6 6-3 5-7 6-4. Pauls prestatie betekent dat hij in maandag bij de top 20 van de wereldranglijst staat. Hij is de eerste Amerikaanse man die de laatste vier van de Australian Open heeft bereikt sinds Andy Roddick in 2009.

Bekijk alle odds voor de Australian Open