16:59 Europe/Amsterdam
Tennis

Nederlandse onderonsje in de tweede ronde van de Australian Open

januari 18, 2023januari 31st, 2023

De tweede ronde van de Australian Open in Melbourne staat in het teken van een Nederlandse onderonsje. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor staan tegenover elkaar om de plek in de derde ronde te bemachtigen.

 

Beide tennissers wonnen hun partij in de eerste ronde. Van de Zandschulp had het lastig tegen Ilja Ivasjka uit Wit-Rusland en had meer dan drieënhalf uur nodig om zijn overwinning veilig te stellen. Ondanks enkele unforced errors in de derde set wist Van de Zandschulp uiteindelijk met 6-3, 3-6, 7-5, 6-3 te winnen. Griekspoor daarentegen had het een stuk gemakkelijker. De nummer 2 van Nederland domineerde tegen Pavel Kotov, die alleen in de tweede set bij de Nederlander in de buurt kon blijven. Na iets meer dan twee uur staat Griekspoor, de nummer 63 van de wereld, in de tweede ronde. 

Spannende wedstrijd

De twee Nederlandse spelers kennen elkaar goed. De laatste keer dat ze tegen elkaar speelden was een maand geleden, op het Nederlands kampioenschap. Van de Zandschulp won die partij met 7-6, 7-5. De kans is groot dat ook deze wedstrijd weer spannend gaat worden. Van de Zandschulp staat hoger ingeschaald op de wereldranglijst én heeft meer ervaring. Ook heeft hij een sterke service en een harde forehand. Griekspoor is tactisch erg sterk en heeft een goede focus, waardoor hij in staat is om zijn strategie goed uit te voeren.

 

Griekspoor verwacht een boeiend gevecht. ‘We weten alles van elkaar en weten donders goed wat we kunnen verwachten. Ik ga alles zo goed mogelijk invullen en dan gaan we het zien.’ De nummer 2 van Nederland hoopt natuurlijk op een herhaling van de finale van het NK, die hij vorige maand won van Van de Zandschulp.

Met dit Nederlands onderonsje op de Australian Open is het weer tijd voor een spannende confrontatie tussen twee Nederlandse tennissers op een groot toernooi. Bij Unibet kun je meedoen aan de spanning tijdens de Australian Open en kun je inzetten op alle wedstrijden. Voor deze wedstrijd is Botic van de Zandschulp favoriet voor de overwinning met odds van 1.76. Voor een overwinning van Tallon Griekspoor krijg je maar liefst 2.07 keer je inzet.

Wil je het nog spannender maken? Ga dan voor een combi-bet! Er zijn veel wedstrijden tijdens de Australian Open waar je uit kunt kiezen. Door weddenschappen te combineren kun je kans maken op hogere odds en dus mogelijk meer winst.

Hoe de Nederlandse tennissers de wedstrijd verder ook invullen, één ding staat vast: er staat gegarandeerd een Nederlander in de derde ronde van de Australian Open.

Bekijk alle Australian Open odds