21:02 Europe/Amsterdam
Eredivisie
EredivisieVoetbal

De Eredivisie gaat weer beginnen! Bekijk het programma van speelronde 15

januari 5, 2023

De Eredivisie is eindelijk weer terug! Na twee maanden zonder voetbal vanwege het WK in Qatar en de winterstop staan er weer volop wedstrijden op het programma. De spanning is al voelbaar!

Hieronder vind je het volledige programma voor speelronde 15 van de Eredivisie. Bekijk ook de voorbeschouwingen voor de komende wedstrijden om nog meer uit je weddenschap te halen. Geniet van de wedstrijden!

 

Volledig programma Eredivisie speelronde 15(/34):

6 januari 20:00: FC Twente (5e) – FC Emmen (16e)

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Op 6 januari 2023 staan Twente en Emmen in de Eredivisie tegenover elkaar. De Grolsch Veste in Enschede is het toneel voor deze wedstrijd en de aftrap is om 20.00. De laatste ontmoeting eindigde in een 4-1 overwinning voor Twente.

Als het gaat om hun prestaties dit seizoen, lijkt Twente in een uitstekende thuisvorm te verkeren terwijl Emmen het moeilijk heeft in uitwedstrijden. Eerdere wedstrijden tussen beide partijen suggereren dat we veel doelpunten kunnen verwachten, aangezien ze gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd hebben gemaakt en in 75% van de wedstrijden beide teams hebben gescoord. Dat FC Twente de favoriet is blijkt wel uit de volgende statistiek: de ploeg van Ron Jans haalt gemiddeld 2,71 punten per wedstrijd bij thuiswedstrijden vergeleken met 0,43 punten per wedstrijd bij uitwedstrijden van Emmen.

FC Twente staat momenteel op de 5e plek in de Eredivisie, terwijl FC Emmen de 16e plek bezet. Voor een overwinning van FC Twente krijg je 1.5 keer je inzet, een overwinning van FC Emmen levert maar liefst 6.95 keer je inzet op.

Ricky van Wolfswinkel van FC Twente is de huidige topscorer met 5 doelpunten, gevolgd door Virgil Misidjan met 4 doelpunten. Ole ter Haar Romeny is de topscorer van FC Emmen met 4 doelpunten, gevolgd door Richairo Zivkovic met 2 doelpunten.

Bekijk alle FC Twente – FC Emmen odds

 

7 januari 21:00: PSV (3e) – Sparta (6e)

PSV hervat de competitie in het eigen Philips Stadion met een wedstrijd tegen Sparta, de huidige nummer 6 van de Eredivisie. De laatste ontmoeting eindigde in een 1-0 overwinning voor PSV.

PSV heeft dit seizoen laten zien dat het op eigen veld makkelijk wint en staat momenteel 3e in de Eredivisie. Sparta Rotterdam staat na de eerste helft van het seizoen op een verdienstelijke 6e plek. Groot verlies voor het PSV van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij is de transfer van sterspeler Cody Gakpo naar Liverpool. Men is het erover eens dat de transfer een grote invloed zal hebben op de titelkansen van Eindhoven. De ploeg uit Eindhoven heeft echter nog voldoende kwaliteit in huis met hun sterspelers, waaronder Noni Madueke, Luuk de Jong en Xavi Simons.

Luuk de Jong lijkt de meest waarschijnlijke topscorer voor PSV te worden, ondanks dat de teller pas staat op 3 doelpunten uit 6 wedstrijden staat vanwege een blessure in de eerste seizoenshelft. Noni Madueke, de jonge aanvaller van PSV, lijkt in vorm en maakte in de oefenwedstrijd tegen AC Milan twee prachtige treffers. De 19-jarige Xavi Simons is de huidige topscoorder van de Eindhovenaren met 8 doelpunten. Bij een doelpunt van de WK-ganger krijg je maar liefst 2.35 keer je inzet!

Aan Sparta Rotterdam zijde is Saito volgens Unibet de meest waarschijnlijke kandidaat om te scoren tegen PSV, ondanks dat de jonge aanvaller nog niet heeft gescoord voor Sparta.

Voor een overwinning van PSV krijg je 1.25 keer je inzet, een overwinning van de Rotterdammers levert maar liefst 14 keer je inzet op.

Bekijk alle PSV – Sparta odds

 

8 januari 12:15: FC Utrecht (7e) – Feyenoord (1e)

 

Op 8 januari 2023 staan FC Utrecht (7e) en de nummer 1 van de Eredivisie Feyenoord tegenover elkaar in de Eredivisie. Deze wedstrijd vindt plaats in het Stadion Galgenwaard in Utrecht en de actie begint precies om 12:15 uur. FC Utrecht heeft een nieuwe hoofdtrainer, Michael Silberbauer, die komt van FC Midtjylland waar hij als assistent-trainer fungeerde. Silberbauer kent een deel van de selectie en weet als geen ander wat er gevraagd wordt van een FC Utrecht-speler.

De laatste ontmoeting tussen deze twee teams eindigde in een 3-3 gelijkspel. De twee ploegen hebben 24 keer tegen elkaar gespeeld en daaruit blijkt dat FC Utrecht 3 keer heeft gewonnen terwijl Feyenoord 14 keer heeft gewonnen. 7 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Unibet geeft de volgende kansen voor deze wedstrijd: een overwinning van FC Utrecht levert je 4.00 keer je inzet op, terwijl een overwinning van Feyenoord 1.87 keer je inzet waard is.

FC Utrecht kent in eigen huis een prima vorm en Feyenoord presteert goed op uitwedstrijden. Gemiddeld hebben deze 2 teams 3,5 doelpunten gemaakt per wedstrijd en in 75% van de wedstrijden hebben beide teams gescoord.

Bas Dost (6 doelpunten) is de topscorer van FC Utrecht, gevolgd door Anastasios Douvikas (6 doelpunten). Danilo Pereira da Silva (8 doelpunten) is de topscorer van Feyenoord, gevolgd door Sebastian Szymański (6 doelpunten).

Feyenoord moet Gernot Trauner en Quinten Timber missen. Bij FC Utrecht kan geen beroep gedaan worden op Mimoun Mahi, Django Warmerdam, Nick Viergever en Mike van der Hoorn.

Bekijk alle Utrecht – Feyenoord odds

 

8 januari 14:30: NEC (9e) – Ajax (2e)

 

Op 8 januari neemt NEC het thuis in het eigen Goffertstadion op tegen de nummer 2 van Nederland: Ajax. De laatste ontmoeting tussen deze twee teams eindigde in 1 – 5 voor Ajax. In de laatste 13 wedstrijden tussen NEC en Ajax werden er 10 gewonnen door Ajax en geen enkele door NEC. De overige twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Ajax is de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd: bij een overwinning van Ajax krijg je 1.40 keer je inzet. Mocht de ploeg uit Nijmegen weten te stunten en je zet in op een overwinning, dan krijg je maar liefst 8.50 keer je inzet. Een gelijkspel levert 5.1 keer je inzet op.

NEC is de koning van het ‘gelijkspel’, maar liefst 5 van de laatste 6 thuiswedstrijden speelden ze gelijk. De laatste wedstrijd voor de winterbreak was wél een overwinning: RKC Waalwijk werd gemakkelijk aan de kant gezet en met 6-1 verslagen.

Ajax zal aantreden zonder clublegende Daley Blind. Zijn contract werd in overleg met de club ontbonden en staat vermoedelijk voor een transfer naar België of Spanje.

Bekijk alle NEC – AJAX odds