08:08 Europe/Amsterdam
EredivisieVoetbal

Voorspelling Ajax – Feyenoord: 15 wedtips voor de Klassieker

september 23, 2023september 25th, 2023

De aanloop naar ‘De Klassieker’ tussen Ajax en Feyenoord heeft dit keer een ongewoon tintje. De slechte start van Ajax en de onrust is het gesprek van de dag.
Aan de andere kant Feyenoord, een team dat momenteel in topvorm verkeert. Onder de leiding van trainer Arne Slot heeft het team laten zien dat ze zowel nationaal als internationaal kunnen domineren. In de laatste drie Eredivisie duels hebben ze maar liefst 17 goals gescoord.

Dat gezegd hebbende, de Klassieker is een op zichzelf staande wedstrijd. Winnen en je doet weer volledig mee. Ook een wedstrijd die niet alleen belangrijk is voor het resultaat, maar supporters van beide teams willen twee teams zien die helemaal tot het einde gaan. Strijdend voor hun club.

Twee teams met voldoende individuele kwaliteiten. Daar waar bij Feyenoord het collectief sterker lijkt en het team op elkaar is ingespeeld, heeft Ajax met spelers als Bergwijn, Berghuis, Brobbey en Taylor spelers in het team die wedstrijden kunnen beslissen met hun kwaliteiten.

De Klassieker is niet alleen bij de supporters van Ajax en Feyenoord populair, maar elke editie trekt veel bekijks. De Klassieker is ook uitstekend geschikt voor interessante weddenschappen en zékér dit jaar, met de dynamiek die toch anders is dan voorgaande jaren. Unibet is niet alleen jouw club met de hoogste odds, ook helpen we je voorbereiden met handige wedtips en voorspellingen! Ben je op zoek naar Ajax wedtips, het laatste Feyenoord-nieuws, Feyenoord wedtips of feiten en statistieken om je voor te bereiden? We’ve got you! Bekijk de Ajax en Feyenoord-cijfers & feiten en onze Klassieker wedtips. En natuurlijk: veel plezier! Wij hebben er zin in!

Statistieken en cijfers Ajax

 • Moeite met scoren dit seizoen: slechts 7 doelpunten in eerste 5 wedstrijden, gem. 1,4 per wedstrijd.
 • Stevige verdediging met 6 doelpunten tegen, maar gemiddeld 1,2 doelpunten per wedstrijd toegelaten.
 • Op twee na beste in verwachte doelpunten (xG) in de competitie – 9,08 xG.
 • Moeite met het benutten van kansen: 2 doelpunten minder gescoord dan verwacht.
 • Verdedigend meer problemen dan verwacht met een xGA van 8,15.
 • Op één na hoogste balbezit in de competitie (61,5%), maar gemiddeld slechts 14,23 schoten per wedstrijd op doel.
 • Zevende in de competitie voor schoten uit open spel (62 tot nu toe).
 • Vierde in balcontacten in vijandelijke strafschopgebied (gem. 24,74).
 • Gemiddeld 11,39 schoten per wedstrijd toegelaten.
 • Hoog druk zettend team – gemiddeld 7,74 tegenstander passes per defensieve actie.

Statistieken en cijfers Feyenoord

 • Topscorer in de Eredivisie met 19 doelpunten, gemiddeld 3.8 per wedstrijd.
 • Vijfde beste verdediging in de Eredivisie met slechts 5 doelpunten tegen na vijf wedstrijden.
 • Beste verwachte doelpunten (xG) record in de competitie – 13,45 xG.
 • Op één na beste verdedigingsrecord op basis van verwachte toegelaten doelpunten (xGA) – 4,21 xGA.
 • Leidt de competitie in balbezit met gemiddeld 62,1% per wedstrijd.
 • Tweede in de Eredivisie voor meeste schoten op doel (20,3 per wedstrijd).
 • Vierde voor schoten op doel (42,7% van de schoten bereiken het doel).
 • Meeste schoten vanuit open spel in de competitie (104 tot nu toe).
 • Meeste balcontacten in vijandelijke strafschopgebied per 90 minuten (gem. 33,0).
 • Op twee na laagste in de competitie in toegelaten schoten per 90 minuten (gem. 6,82).
 • Op twee na beste in pressing – gemiddeld 7,89 tegenstander passes per defensieve actie.

15 Wedtips Ajax – Feyenoord

1. Wedtip: Feyenoord wint – Odds: 2.38
Feyenoord leidt de Eredivisie in doelpunten met een indrukwekkend gemiddelde van 3,8 doelpunten per wedstrijd. Daarnaast hebben ze de vijfde beste defensieve record, wat hun kansen op een overwinning tegen Ajax, die momenteel moeite hebben aanvallend, verder vergroot.

2. Wedtip: Minder dan 2.5 totaal aantal doelpunten – Odds: 2.65
Ajax heeft dit seizoen gemiddeld 1.4 doelpunten per wedstrijd gescoord, wat aanzienlijk minder is dan hun tegenstander Feyenoord. Daarnaast heeft Feyenoord een sterke verdedigingsrecord met een gemiddelde van slechts 1 doelpunt per wedstrijd toegelaten. Deze statistieken wijzen op een wedstrijd met minder dan 2,5 doelpunten.

3. Wedtip: Meer dan 3.5 totaal aantal schoten op doel door Ajax – Odds: 1.26
Ondanks hun aanvallende problemen, heeft Ajax nog steeds het derde beste verwachte doel (xG) record in de competitie, wat suggereert dat ze genoeg kansen creëren ondanks hun problemen met de afwerking. Het is daarom waarschijnlijk dat ze meer dan 3,5 schoten op doel zullen hebben.

4. Wedtip: Ja, Beide Teams Scoren – Odds: 1.44
Feyenoord heeft consistent gescoord in hun wedstrijden, terwijl Ajax, ondanks hun huidige aanvallende worstelingen, nog steeds kansen creëert. Hierdoor is de kans groot dat beide teams in deze wedstrijd zullen scoren.

5. Wedtip: Feyenoord meer dan 1.5 doelpunten – Odds: 2.37
Gegeven Feyenoord’s sterke aanvallende record dit seizoen en het feit dat ze de meeste doelpunten hebben gescoord in de Eredivisie tot dusver, lijkt het waarschijnlijk dat ze meer dan 1,5 doelpunten zullen scoren in deze wedstrijd.

6. Wedtip: Minder dan 3.5 totaal aantal doelpunten – Odds: 1.30
Gezien het sterke verdedigingswerk van beide teams en Ajax’s huidige aanvallende tekortkomingen, is de kans groot dat er minder dan 3,5 doelpunten in totaal gescoord zullen worden.

7. Wedtip: Eerste doelpunt door Feyenoord – Odds: 1.95
Feyenoord heeft een sterke neiging om vroeg in de wedstrijd te scoren, met een gemiddelde van 2,69 verwachte doelpunten per wedstrijd. Het is waarschijnlijk dat zij het eerste doelpunt van de wedstrijd zullen maken.

8. Wedtip: Ajax scoort niet – Odds: 3.50
Ajax heeft aanvallend een moeilijk seizoen, met slechts 7 doelpunten in de eerste 5 wedstrijden. Tegenover Feyenoord’s sterke verdediging is het mogelijk dat Ajax niet zal scoren in deze wedstrijd.

9. Wedtip: Minder dan 2.5 doelpunten in de eerste helft – Odds: 1.50
Gezien de sterke defensieve records van beide teams en hun neiging om in de tweede helft meer te scoren, is het aannemelijk dat er minder dan 2,5 doelpunten in de eerste helft worden gescoord.

10. Wedtip: Meer dan 2.5 doelpunten in de tweede helft – Odds: 2.10
Zowel Ajax als Feyenoord hebben de neiging om in de tweede helft op stoom te komen, zoals blijkt uit hun statistieken. Er worden waarschijnlijk meer dan 2,5 doelpunten gescoord in de tweede helft.

11. Wedtip: Ajax wint niet – Odds: 1.66
Gezien de huidige vorm van Ajax en hun moeite om doelpunten te maken, gecombineerd met Feyenoord’s sterke verdediging, is het waarschijnlijk dat Ajax deze wedstrijd niet zal winnen.

12. Wedtip: Feyenoord scoort in beide helften – Odds: 3.25
Met Feyenoord’s sterke aanvallende record en het feit dat ze gemiddeld 3.8 doelpunten per wedstrijd scoren, is het aannemelijk dat ze in beide helften zullen scoren.

13. Wedtip: Ajax scoort in de tweede helft – Odds: 1.90
Ondanks hun aanvallende worstelingen, heeft Ajax nog steeds het vermogen om kansen te creëren en te scoren. Het is waarschijnlijk dat ze in de tweede helft zullen scoren.

14. Wedtip: Feyenoord wint en beide teams scoren – Odds: 4.33
Gegeven de huidige vorm en prestaties van beide teams, is het mogelijk dat Feyenoord wint en dat beide teams scoren.

15. Wedtip: Minder dan 1.5 doelpunten door Ajax – Odds: 1.70
Gezien Ajax’s huidige aanvallende worstelingen en Feyenoord’s sterke verdediging is het waarschijnlijk dat Ajax minder dan 1,5 doelpunten zal scoren in deze wedstrijd.

Live wedden op de Klassieker

Live wedden op de Ajax-Feyenoord wedstrijd vraagt om een slimme en flexibele strategie. De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn cruciaal om te beoordelen hoe het spel zich zou kunnen ontwikkelen. We verwachten in de eerste helft een meer gesloten wedstrijd dan je misschien zou denken.

Beide teams hebben recentelijk Europese wedstrijden gespeeld, wat een factor kan zijn in hun energieniveaus tijdens de wedstrijd. Dit kan leiden tot vertragingen of ‘dode’ momenten in het spel, een ideaal moment om je inzet te plaatsen.

Als Ajax de controle lijkt te hebben en de aanvallen van Feyenoord kan neutraliseren, overweeg dan weddenschappen op Ajax te zetten. Ondanks hun moeilijke start dit seizoen, hebben ze in het verleden wel vaker bewezen Klassiekers makkelijk te kunnen winnen. Bovendien is dit een unieke wedstrijd en kan het Ajax het momentum geven waar ze zo naar aan het zoeken zijn.

Als het lang gelijk blijft, overweeg dan een inzet op Feyenoord, zeker als Ajax onder de druk van Feyenoord’s aanvallen lijkt te gaan bezwijken. Feyenoord is fit, vind gemakkelijk het net en heeft vorig jaar bewezen in de laatste minuten te kunnen scoren. Bovendien zal het vertrouwen bij Ajax wegebben naarmate de wedstrijd vordert en winst er niet in zit.