21:16 Europe/Amsterdam
Goal
VoetbalWK 2022

Richarlison wint publieksprijs voor mooiste doelpunt van het WK 2022 

december 23, 2022januari 2nd, 2023

De FIFA heeft vrijdag de winnaar uitgeroepen van het mooiste doelpunt van het WK 2022 in Qatar. Fans konden kiezen uit 10 ongelooflijke doelpunten die eerder deze week door de FIFA waren geselecteerd, waarbij Richarlison’s sierlijke treffer tegen Servië als winnaar uit de bus kwam.

 

De 25-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur maakte zijn tweede doelpunt van de avond met een schitterende halve omhaal vanaf 11 meter, ruim 15 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een geweldige voorzet van Vinícius Júnior bleef Richarlison kalm in het 16-meter gebied en vond koelbloedig de achterkant van het net om de overwinning en wist daarmee de overwinning van Brazilië veilig te stellen.

Andere genomineerden 

Ook Cody Gakpo werd genomineerd voor zijn prachtige doelpunt tegen Ecuador, waarmee hij al in de zesde minuut de score voor Nederland opende. Andere genomineerden waren Vincent Aboubakar, Salem Al Dawsari, Luis Chávez, Enzo Fernández, Kylian Mbappé en Paik Seung-ho; allemaal waardige kanshebbers die deze prestigieuze prijs bijna mee naar huis namen.

Andere iconische ontvangers van de prijs zijn Diego Forlán (Uruguay, 2010), James Rodríguez (Colombia, 2014) en Benjamin Pavard (Frankrijk, 2018)

Brazilië nummer 1 van de wereld   

Brazilië won dan wel niet het WK, maar het staat nog steeds op de éérste plaats op de FIFA Wereldranglijst. Ondanks hun eerdere nederlaag in de kwartfinale tegen Kroatië zijn ze erin geslaagd de eerste plaats vast te houden, terwijl Argentinië op de tweede plaats blijft staan. België, dat vlak voor het begin van het WK op de tweede plaats stond, zakte twee hele plaatsen na het vastlopen in de groepsfase van Qatar en staat nu op de vierde plaats. Frankrijk steeg een plekje en staat nu derde na het behalen van zilver op de wedstrijd van dit jaar. Marokko is een van de snelste stijgers met hun indrukwekkende prestaties dit toernooi: het land steeg maar liefst  11 plaatsen van de 22e plaats voor het toernooi naar de 11e plaats.
World Ranking
(Bron:  https://www.fifa.com/fifa-world-ranking/men?dateId=id13869, Datum: 23-12-2022)