21:09 Europe/Amsterdam
Frankrijk - Nederland
Voetbal

Herpakt het Nederlands elftal zich tegen Gibraltar?

maart 27, 2023

In het sportnieuws van vandaag staat de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Gibraltar centraal. Vanavond neemt Nederland het in de Kuip op tegen Gibraltar in een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024 in Duitsland. Na de zware en vernederende 4-0 nederlaag tegen Frankrijk zal het Nederlands elftal een ‘reactie’ willen geven en lijkt met Gibraltar daar een gemakkelijke tegenstander voor te treffen. Het Nederlands elftal zal (zeer waarschijnlijk) deze wedstrijd gemakkelijk omzetten in winst, maar na deze interlandperiode zal toch vooral het verlies tegen Frankrijk overheersen. Een geweldig resultaat én het feit dat er tegen Frankrijk zoveel basisspelers niet aanwezig waren tegen Frankrijk kan mogelijk enige verzachting brengen.

Voorbeschouwing Nederland – Gibraltar

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zal gebrand zijn om zich te herstellen tegen het bescheiden Gibraltar dat nog nooit een kwalificatiewedstrijd voor het EK heeft gewonnen. Gezien de eerdere successen van Nederland tegen Gibraltar, waaronder 7-0 en 6-0 overwinningen, lijkt het meest logische resultaat van vanavond een (grote) gemakkelijke overwinning.

Bondscoach Ronald Koeman zal ongetwijfeld enkele tactische aanpassingen doorvoeren om het team scherp en aanvallend te laten spelen. Aan Nederlandse zijde mogen we enkele wijzigingen in de basisopstelling verwachten. Vermoedelijk zullen onder andere Denzel Dumfries, die terugkeert van een schorsing, Donyell Malen de kans krijgen vanaf het begin krijgen om zich te bewijzen. We verwachten ook dat PSV-talent Xavi Simons weer in de basis zal gaan starten. Verder heeft de bondscoach voorin ook weer een extra optie met Cody Gakpo.

De verwachte opstelling van Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Simons; Malen, Weghorst, Memphis.

Ondanks de status van voetbaldwerg heeft Gibraltar vorig jaar twee wedstrijden achterelkaar gewonnen. Zo versloeg het in een vriendschappelijke wedstrijd Liechtenstein met 2-0 en Andorra met 1-0. Daartegenover staat dat het team alle 18 voorgaande EK-kwalificatiewedstrijden verloor. Het team bestaat voornamelijk uit spelers die in het dagelijks leven een normale baan hebben en mist hun beste spelers, die vanwege een Spaans of Brits paspoort niet voor Gibraltar mogen uitkomen.

Wedden op Oranje

Bij Unibet bieden we je enkele aantrekkelijke weddenschappen voor de wedstrijd tussen Nederland en Gibraltar. Profiteer van ons gebruiksvriendelijke platform, waar je gemakkelijk kunt storten, spelen en opnemen. We verwachten een (grote) overwinning voor Nederland. De odds voor een overwinning zijn ‘slechts’ 1.01. Als je mee wil doen aan de actie, dan is het een goed idee om ook naar andere weddenschappen te kijken. We hebben enkele goede opties op een rij gezet voor je.

  • Handicap weddenschap: Zet in op Nederland met een -5 handicap, wat betekent dat Nederland met minimaal een verschil van 6 doelpunten moet winnen om de weddenschap te winnen.
  • Aantal doelpunten: Kies voor “Over/Under” doelpunten, bijvoorbeeld meer dan 6,5 doelpunten in de wedstrijd. Er moeten dan minimaal 7 doelpunten gescoord worden om de weddenschap te winnen.
  • Eerste doelpuntenmaker: Wed op wie het eerste doelpunt van de wedstrijd zal maken. Spelers als Memphis Depay, Wout Weghorst en Donyell Malen zijn goede kandidaten.
  • Beide teams scoren: Voorspel of beide teams zullen scoren. Gezien de defensieve kwetsbaarheid van Gibraltar, is de kans groot dat Nederland meerdere doelpunten zal maken, maar of Gibraltar erin slaagt om te scoren, is minder zeker.
  • Correcte score: Voorspel de exacte eindscore van de wedstrijd. Dit is een
    riskantere weddenschap, maar kan een hogere uitbetaling opleveren.

 

Bekijk de beste odds

 

Een beetje speler speelt natuurlijk maar bij één club, maar vanavond zijn we allemaal Oranje! Veel succes en vergeet niet verantwoord te gokken. Houd onze sport artikelen en EK-nieuws in de gaten voor de laatste updates en analyses om je te helpen met het maken van slimme keuzes voor je volgende weddenschap.