07:39 Europe/Amsterdam
Blog

Zinderende MLB Playoff-Race: Cruciale Confrontaties en Wedtips

september 28, 2023

Van wedden op voetbal tot het laatste F1 nieuws en natuurlijk alles over MLB (honkbal). Hier bij Unibet doen we ons best om je bij te praten over het laatste nieuws in de sportwereld en je te helpen bij het plaatsen van geïnformeerde weddenschappen. Daarom delen we uitgebreide deskundige analyses en actuele wedtips en voorspellingen. Onze experts duiken diep in de statistieken, volgen de laatste trends en bieden unieke inzichten om je op de hoogte te houden en je strategie voor het online wedden aan te scherpen.

Vandaag: de strijd in de MLB. Honkballegende Yogi Berra zei ooit “It ain’t over till it’s over” en dat is zeker waar in deze fase van het MLB-seizoen. We bevinden ons in de cruciale laatste week van het reguliere MLB-seizoen en verschillende teams zijn nog steeds verwikkeld in een intense strijd om hun plek in de play-offs. Een strijd die zal duren tot de allerlaatste worp van de allerlaatste wedstrijd op 1 oktober. In de National League zijn de play-offdeelnemers al bepaald, maar de strijd voor de NL Wild Card is nog volop gaande met zeven teams die nog in de running zijn. De aandacht in de American League is gericht op de AL West, waar de top drie clubs nog strijden om de toppositie binnen hun divisie.

Het laatste MLB Nieuws

Twee National League Teams Vieren Play-offkwalificatie

Vorige week zagen we al overwinningen voor de Atlanta Braves en Los Angeles Dodgers in hun respectievelijke divisies. Maar het was pas afgelopen dinsdag dat twee andere teams uit de National League – de Milwaukee Brewers en de Philadelphia Phillies – hun plek in de play-offs veilig wisten te stellen. De Brewers pakten hun winst in de NL Central divisie, maar op een nogal ongebruikelijke manier. Ondanks een 4-1 verlies tegen de St. Louis Cardinals, werd de champagne toch ontkurkt. Dit kwam omdat de Atlanta Braves op hetzelfde moment een geweldige comeback maakten tegen de Chicago Cubs en met 7-6 wonnen (hierover later meer). De Brewers hadden alleen nodig dat de Cubs nog een wedstrijd zouden verliezen, dus ondanks het eigen verlies was er toch reden voor feest.

De Phillies daarentegen, vierden op een meer traditionele manier. Dankzij een beslissende single in de 10e inning versloegen ze de Pirates met 3-2, waardoor ze de beste positie in de NL Wild Card veroverden. Door dit resultaat nemen de Phillies het in de eerste ronde van de play-offs op tegen de tweede beste van de NL Wild Card; een plek die nog altijd voor het grijpen ligt.

Seiya Suzuki Laat Makkelijke Vangbal Vallen

Over het eerder genoemde duel tussen de Braves en Cubs gesproken, de Cubs lieten de Braves een gigantische comeback maken. Dit gebeurde doordat Seiya Suzuki, de buitenvelder van de Cubs, een ogenschijnlijk eenvoudige vangbal miste in de 8e inning, toen de Cubs met 6-5 voor stonden. Daardoor konden twee Braves spelers scoren en ging de wedstrijd voor de Cubs verloren. Het was een vangbal die meestal zonder moeite gevangen wordt, maar Suzuki liet hem glippen. Deze misslag was een zware tegenslag voor zowel het Cubs-team als hun fans.
Maar er is nog hoop voor Chicago. Ook al kostte Suzuki’s fout hen de winst in de NL Central divisie, zij behouden nog steeds de tweede NL Wild Card-plek. Ondanks dat twee teams hen nauw volgen, hoeven ze alleen maar hun wedstrijden te blijven winnen om te kunnen strijden tegen de Philadelphia Phillies in de eerste ronde van de play-offs. Dat zou ongetwijfeld een opsteker zijn voor Suzuki.

Waanzin in de AL West

Zo’n twee weken geleden leken de Texas Rangers volledig uitgeschakeld. Ze leden verlies na verlies, en het uitzicht op de play-offs leek te vervagen. Maar nu, na een reeks overwinningen, staan ze bovenaan in hun divisie, met een voorsprong op zowel de Houston Astros als de Seattle Mariners – de enige divisie waar de strijd nog niet is beslist. Het is een verbazingwekkende comeback van Texas (hoewel dit meer te danken is aan de prestatiedip van zowel de Astros als de Mariners, dan aan de sterke prestaties van de Rangers zelf). Maar hun plek in de play-offs is nog niet gegarandeerd. Ze moeten ook dit weekend hun wedstrijden winnen om hun plek in de play-offs te verzilveren.

MLB Weekend Matchups en Wedtips

We zijn gezegend dat we in het laatste weekend van het reguliere seizoen 2023 drie belangrijke serie wedstrijden hebben tussen teams die strijden voor een playoff-plek. In elke serie is elke wedstrijd van cruciaal belang voor minstens een van de teams om de play-offs te halen.

Texas Rangers (88-69) tegen Seattle Mariners (85-72)

Er staat dit weekend geen grotere serie op het spel dan die tussen de Texas Rangers en de Seattle Mariners. Als de Rangers naar Seattle kunnen reizen en deze serie kunnen winnen, pakken ze de AL West titel. Maar als Seattle de Rangers kan verslaan en de serie wint (vooral als ze alle wedstrijden winnen), kunnen ze op de valreep de AL West titel kapen. Hoe je het ook wendt of keert, zowel de AL West als een AL Wild Card-plek zijn inzet van deze serie. Dit mag je absoluut niet missen.

Wedtip:

Evan Carter, buitenvelder voor de Texas Rangers, is momenteel de meest opvallende slagman in de MLB. De afgelopen week slaat Carter met een gemiddelde van .438, inclusief 3 homeruns, 7 RBIs en 5 gescoorde punten. Bovendien heeft hij een slaggemiddelde van .375 tegen rechtshandige werpers dit seizoen, en slaat hij .304 in uitwedstrijden. De Rangers spelen dit weekend natuurlijk een uitwedstrijd – en de Mariners zetten drie rechtshandige werpers in tegen Carter en de Rangers. Zet dit weekend in op meer dan het verwachte aantal Hits en RBI’s voor Evan Carter.

Chicago Cubs (82-75) tegen Milwaukee Brewers (88-69)

Ondanks dat de gemiste vangbal van Seiya Suzuki de Cubs de overwinning in de NL Central ten koste van de Brewers heeft gekost, maken ze nog steeds kans om een NL Wild Card-plek te veroveren. En hoewel de uitkomst van deze wedstrijden voor de Brewers misschien niet cruciaal lijkt (aangezien ze al in de play-offs zitten), doet winnen er nog steeds toe. Het bepaalt immers tegen wie ze in de eerste ronde zullen spelen. Bovendien zouden ze het maar wat graag moeilijk maken voor de trouwe fans van de Cubs.

Wedtip:

Brewers’ startende werper, Brandon Woodruff, heeft dit seizoen uitstekend gepresteerd tegen de Chicago Cubs. In twee starts en twaalf innings tegen hen, heeft hij een verdiend puntengemiddelde van 2.25 met 16 strikeouts, vijf hits en slechts twee walks. Naar verwachting zal hij vrijdag tegen Chicago starten. Overweeg om in te zetten op minder dan het verwachte aantal Runs Gescoord door de Cubs, en meer dan het verwachte aantal Strikeouts door Brandon Woodruff op vrijdag.

Tampa Bay Rays (96-62) bij Toronto Blue Jays (87-70)

De Tampa Bay Rays kunnen rustig ademhalen in de AL Wild Card, aangezien ze al verzekerd zijn van de toppositie. De Blue Jays daarentegen vechten nog voor hun kans op de play-offs. Momenteel bezitten ze de tweede Wild Card-plek (wat betekent dat deze twee teams tegenover elkaar zouden staan in de eerste ronde van de play-offs als het seizoen nu zou eindigen), maar zowel de Houston Astros als de Seattle Mariners zitten hen op de hielen. Als ze de Rays dit weekend niet weten te verslaan, zouden ze de play-offs kunnen missen.

Wedtip:
De aanvalskracht van de Blue Jays is dit seizoen thuis niet bepaald indrukwekkend geweest. Met een gemiddelde van slechts 3.97 runs per thuiswedstrijd, in vergelijking met 4.77 runs per uitwedstrijd, is er bijna een volledig run verschil. Gezien het feit dat de Blue Jays dit weekend thuis spelen voor hun nerveuze fans en tegen een ontspannen Rays-team, zou de druk wel eens te groot kunnen zijn voor dit jonge Blue Jays-team. Het is daarom aan te raden om in te zetten op minder dan het verwachte aantal runs gescoord door de Blue Jays dit weekend – met name op vrijdag en zondag, wanneer de spanning waarschijnlijk op zijn hoogst zal zijn.