Wedden op eSports

Al in de jaren 70 werden er videogamecompetities georganiseerd, op een moment dat dit medium net van de grond begon te komen. Destijds kochten consumenten eenvoudige spellen en zette de eSports-sector zijn eerste, voorzichtige stappen. 

Vandaag de dag zijn eSports big business geworden, met competitieve teams en individuele spelers die nu volledig professioneel actief zijn. Bij grote evenementen worden vaak gigantische hoeveelheden prijzengeld uitgekeerd, bedragen die de toekomst er beslist positief uit laten zien voor pro-gamers. 

Tegelijk met de opkomst van de sector wordt wedden op eSports ook steeds populairder, met een toenemend aantal markten dat beschikbaar is voor een groot aantal verschillende games. Het zijn drukke tijden en de belangstelling blijft toenemen, dus als je wilt weten hoe je op eSports kunt wedden, lees dan verder. 

  

Wedden op eSports: Hoe het werkt 

Er zijn geen echte verrassingen wat betreft online wedden op eSports en veel van de betreffende opties zijn vergelijkbaar met die op een traditioneel platform voor sportweddenschappen. Voor sommige wedders zal het daarom beginnen met een outright op winnaars van individuele toernooien. 

Later in deze review zullen we kijken naar de populairste games als het gaat om wedden op eSports en de belangrijkste evenementen die erbij betrokken zijn. Voorlopig hoeven we alleen maar te weten dat die outright-markten bestaan en dat ze, voor de grotere competities, enige tijd vóórdat de actie van start gaat actief zullen worden. 

Het is ook mogelijk om uitgebreide eSports-noteringen voor elke wedstrijd binnen die toernooien te vinden. Deze prijzen verschijnen in de dagen voorafgaand aan de start en zullen opties bevatten voor beide groepen tegenstanders. 

De meeste games in de eSports-sector bieden ook mogelijkheden voor handicap-wedden en een kleine set props. De exacte lijst van nevenmarkten zal afhangen van de game in kwestie, maar in de meeste strategietitels is er de mogelijkheid om op levels te wedden. 

Deze levels worden vaak 'maps' genoemd en hebben betrekking op specifieke fasen binnen het spel. Wat de hieraan gerelateerde eSports-weddenschapsmarkt betreft, gaat het erom in te zetten op de deelnemer waarvan je denkt dat deze het specifieke level zal winnen. 

  

Wat zijn de populairste eSports-games? 

Het moderne gaming-tijdperk biedt ons een breed scala aan eSports-titels, en veel ervan worden nu op professioneel niveau gespeeld. Sommige wijken echter af van de concurrentie en we hebben nu een reeks games verzameld waarvoor onze klanten de breedste reeks markten en de meest concurrerende noteringen voor eSports-weddenschappen verwachten. 

 

CS:GO (Counter Strike Global Offensive) 

Veel games beweren het populairst te zijn onder eSports-spelers, maar Counter Strike Global Offensive behoort tot de games waarvoor dat wel eens waar zou kunnen zijn. Het is absoluut waar dat nieuwe en ervaren eSports-wedders op zoek zijn naar gevestigde sites om te wedden op CS:GO als onderdeel van hun algemene strategie. 

De game werd in 2012 uitgebracht door Valve en de ontwikkelaars zitten achter veel van de belangrijkste CS:GO pro-toernooien. Tijdens de game zijn twee teams actief die elk een eigen rol hebben: Eén partij neemt de identiteit aan van een terroristische eenheid die bommen wil plaatsen in aangewezen gebieden. Het andere team heeft tot taak de terroristen te elimineren of geplaatste bommen onschadelijk te maken. 

Dit strategiespel bevat ook andere elementen, waaronder de mogelijkheid om gijzelaars te nemen en te bevrijden, dus CS:GO is een van de meer complexe eSports-games. 

De grote competities binnen de CS:GO-wereld worden 'Majors' genoemd en hieraan nemen momenteel 24 topteams uit de hele wereld deel. 

  

League of Legends 

League of Legends (soms LOL genoemd) is een multiplayer online battle arena (MOBA)-game die oorspronkelijk in 2009 werd uitgebracht. Het is een van de oudere games die op professioneel niveau gespeeld worden en het is een belangrijk onderdeel van het eSports-wedplatform hier bij Unibet. 

Het doel van de game is om de Nexus van de tegenstander te vernietigen en tegelijkertijd de eigen Nexus te beschermen. Achter dat eenvoudige concept zit een complex spel verscholen met veel te winnen gevechten en taken die onderweg voltooid moeten worden. Het verzamelen van goud verbetert wapens en vergroot de kans om de ultieme prijs op te eisen. 

In 2011 zag het eerste grote League of Legends-toernooi het levenslicht, toen Dreamhack het allereerste LOL-wereldkampioenschap organiseerde. Dit belangrijkste wereldwijde toernooi staat nog steeds op de kalender, met teams die zich via een aantal professionele liga's over de hele wereld willen kwalificeren. Tot deze elitedivisies behoren de LCS Leagues in Europa en Noord-Amerika, de LPL in China en de LCK in Zuid-Korea. 

Bij Unibet zijn online eSports-wedmarkten beschikbaar voor al deze elitedivisies, en natuurlijk zal er veel aandacht zijn voor het Wereldkampioenschap wanneer dit op de kalender verschijnt. 

  

Dota 2 

Ook deze game heeft een korte en krachtige afkorting en is een titel die beweert meer professionele eSports-miljonairs te hebben voortgebracht dan enig ander. De tweede editie van Defence of the Ancients werd in 2013 uitgebracht en is duidelijk een titel die door spelers over de hele wereld is omarmd. 

Dota 2 is ook populair binnen de eSports-wedgemeenschap en Unibet heeft een uitgebreide reeks marktopties. Ook Dota 2 is een MOBA-game en draait om twee teams die het tegen elkaar opnemen. Elke speler kiest allereerst een personage - bekend als een Hero. Het uiteindelijke doel van de game is het vernietigen van de 'Ancient' in het vijandelijke kamp. 

Goud speelt opnieuw een belangrijke rol in deze game, waarin spelers het edelmetaal kunnen verzamelen om zich beter uit te rusten voor de taak die voor hen ligt. 

In de professionele arena introduceerden de spelontwikkelaars van Valve het eerste Dota-toernooi tijdens de International in 2011. Sinds het uitbrengen van de tweede serie, twee jaar later, staan er het hele jaar door meer grote wedstrijden op de kalender, terwijl de International een centraal punt blijft voor noteringen voor het wedden op eSports. 

  

Call of Duty 

Call of Duty werd in 2003 uitgebracht, waarmee het de oudste titel op deze lijst is. Het feit dat een game zo lang populair blijft, is een bewijs van de kwaliteit ervan. En uiteraard is het ook een grote hit als het aankomt op eSports-weddenschappen. 

Call of Duty, dat oorspronkelijk werd uitgebracht met de Tweede Wereldoorlog als achtergrond, is sindsdien geëvolueerd en bevat inmiddels een reeks verschillende slagvelden in andere scenario's. In alle gevallen is het doel hetzelfde en wint het team dat de tegenstander uitschakelt. 

Toen Call of Duty 4 werd uitgebracht in 2006, was de in opkomst zijnde professionele eSports-wereld meteen geïnteresseerd. Tijdens de eerste competities maakte het spel deel uit van een breder competitieverband, maar in recentere jaren is de titel in het middelpunt komen te staan. Vanaf 2020 zal de Call of Duty League een belangrijke focus bieden voor deze game, aangezien de langlopende titel een gloednieuw en spannend tijdperk ingaat. 

  

eSports-noteringen bij Unibet 

Weten waar je kunt wedden op eSports is een belangrijk onderdeel van jouw algemene strategie en het is van cruciaal belang de juiste bookmaker te vinden om je hierbij te helpen. Net als bij alle weddenschappen zijn we hier op zoek naar een sterke mix van keuzemogelijkheden en waarde. 

De keuze is afkomstig van een breed scala aan eSports-weddenschappen en bij Unibet bieden we uitgebreide dekking voor alle belangrijke games. De waarde komt voort uit concurrerende noteringen en nogmaals, Unibet is hier om uitstekende prijzen te bieden voor alle online eSports-weddenschappen. 

Het is een sterke combinatie van deze twee hoofdfactoren en daarom wedden veel liefhebbers van wedden op eSports bij Unibet tijdens belangrijke games en evenementen. 

  

Registreer nu!