Wat zijn de verschillende soorten bingo?

September 13, 2022

Als je nog niet vaak online bingo hebt gespeeld, vraag je je misschien af welke verschillende soorten online bingo spellen er allemaal zijn. Je hebt verschillende bingo varianten, maar dit betekent niet dat ze moeilijker of minder leuk zijn om te spelen. De details en spelfuncties zijn een beetje anders, maar de gameplay blijft in essentie altijd hetzelfde bij online bingo. Sommige bingo varianten bieden je grote en betere kansen om te winnen en andere soorten bingo zijn sneller of duren net langer. Ontdek snel welke verrassende versies van online bingo je allemaal kunt spelen. 

 

90 Ball Bingo

90 ball bingo is een standaard bingospel dat het meest gespeeld wordt in Nederland. Elk bingospel met 90 ballen speel je meestal voor drie prijzen. Er zijn echter varianten die een of twee opties missen. Zo kun je soms direct spelen voor een full house. 

In een traditionele bingohal spelen spelers met een enkele strip die uit zes kaartjes bestaat. Elk ticket heeft drie horizontale rijen of lijnen met elk vijf nummers (15 per ticket). In online bingo kun je 90 ball bingo spelen met een willekeurig aantal tickets. De spellen hebben immers een auto-functie waardoor de getallen automatisch gemarkeerd worden. 

Alle nummers van 1 tot en met 90 zijn ergens over de zes tickets te vinden. De eerste kolom geeft de nummers 1-9 weer, de tweede kolom 10-19, de derde kolom 20-29 enzovoort. 

Bij de meeste varianten van 90 ball bingo hoef je alleen maar kaartjes te kopen en dat is alles. Het spel zal vanzelf aftellen. Zodra het begint en de nummers vallen, zullen je nummers automatisch gemarkeerd worden. Bovendien worden je beste tickets meestal automatisch bovenaan het scherm gesorteerd en zie je meteen hoeveel nummers je nog verwijderd bent van de winst. 

 

Dit zal meestal op je ticket verschijnen als een nummer met ‘TG’ ernaast, wat ‘To Go’ betekent. 2TG betekent bijvoorbeeld dat je nog 2 te gaan hebt, dus nog twee cijfers verwijderd bent van de winst. 

De meeste versies van 90 ball bingo begin je met het markeren van een enkele lijn van 5 nummers op een enkel ticket. Als je de eerste speler bent die vijf nummers langs dezelfde lijn krijgt, win je. 
De namen van de winnaars worden meestal prominent op het scherm weergegeven wanneer ze winnen, samen met het prijzengeld. Het geld ontvang je aan het einde van het volledige spel op je speelrekening. 
Zodra er een winnaar is voor één regel, zal het spel hervat worden en gaat het door tot iemand twee volledige lijnen heeft gemarkeerd met in totaal 10 getallen. Het prijzengeld zal dan iets groter zijn dan de prijs van één lijn. 

Nadat iemand twee lijnen heeft gewonnen, is het tijd voor een full house. Dit zijn in feite drie volledige lijnen over in totaal 15 nummers. Je moet dan eigenlijk elk nummer op een enkel ticket markeren om te winnen. Aangezien het moeilijker is om een full house te winnen, zal de prijs hier het grootst zijn. 

 

75 Ball Bingo

Een andere populaire variant van online bingo is 75 ball bingo. In tegenstelling tot 90 ball bingo, heb je meer variatie in het spel en iets andere manieren om te winnen. Elk spel kan in verschillende stijlen worden gespeeld. Aangezien je online bingo speelt, hoef je je echter geen zorgen te maken over de verschillende stijlen. Je kaarten worden immers door het spel zelf gemarkeerd. 

 

Bij 75 ball bingo speel je met losse kaartjes die bestaan uit een vierkant raster van 5x5 met getallen van 1 tot 75 binnen elk vierkant. Het middelste vierkant wordt de ‘vrije ruimte’ genoemd en bevat geen getallen. 
Als je de getallen zelf gaat markeren, is het handig om te weten dat in elke kolom een specifieke set van 15 nummers wordt weergegeven. Kolom 1 toont de nummers 1-15, kolom 2 toont 16-30, kolom 3 toont 31-45 enzovoort. 

De eenvoudigste vorm van 75 ball bingo is het overall-spel, ook wel ‘black-out’ genoemd. Dit is het equivalent van een full house in 90 ball bingo, in die zin dat je om te winnen de eerste speler moet zijn die elk nummer op een van je tickets markeert. 

 

Dit zijn vaak vrij lange spellen. Als je dus van chatten houdt, zijn dit de ideale bingo spellen om te spelen. Je hebt namelijk veel tijd om met de andere spelers te chatten totdat je in de buurt komt van bingo. 

In plaats van te spelen voor een lijn of een overall, moet je soms ook een specifiek patroon of vorm op je kaart markeren om te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld spelen voor een boompatroon. Op het ticket staan de nummers die je moet behalen om te winnen dan meestal in een andere kleur. Als je nummers krijgt die geen deel uitmaken van het patroon, zullen ze nog steeds gemarkeerd worden. Ze tellen echter niet mee voor het spel. 

Met een patroon spelen is erg leuk omdat je na elk spel van ontwerp verandert. Er zijn honderden mogelijke patronen en variaties om te spelen. 

 

80 Ball Bingo

80 ball bingo is meestal een snel spel dat je speelt met lage inzetten. Online kan het echter behoorlijk grote prijzen opleveren. Deze bingo variant is iets minder populair, maar daarom niet minder spannend om te spelen. 
De bingokaarten van 80 ball bingo bestaan allemaal uit een raster van 4x4. Meestal heeft elke kolom een andere kleur. 

  • Eerste kolom: nummers 1-20
  • Tweede kolom: nummers 21-40
  • Derde kolom: nummers 41-60
  • Vierde kolom: nummers 61-80

Er zijn verschillende manieren waarop je 80 ball bingo kunt spelen. Vaak veranderen de regels na elk spel. Een van de meest voorkomende varianten van 80 ball is ‘line & house’. In wezen speel je eerst voor elke lijn van vier. Wanneer die gewonnen is, speel je voor een full house. 

Je hebt ook een versie waar je alleen hoeken gaat spelen. Dit is wanneer de enige getallen die ertoe doen de vier hoeken van je ticket zijn. De andere getallen tellen niet mee en de winnaar is de eerste speler die al zijn hoeknummers heeft gemarkeerd. Soms kan deze variant gecombineerd worden met een full house spel. Na het winnen van de corners kun je dan een tweede prijs winnen voor de full house. 

Bij andere versies van 80 ball bingo speel je dan weer alleen voor een full house. Dit betekent dat je als eerste al je nummers op een ticket moet markeren om te winnen. 

 

Slingo

Slingo is een combinatie van online slots en bingo. Je speelt dit spel met een bingokaart met getallen en ondertussen draai je aan de rollen van de gokkast. Elke speler krijgt een ticket met 25 getallen die gerangschikt zijn in vijf kolommen. Het lijkt eigenlijk een beetje op een bingokaart met 75 ballen. 

Vervolgens druk je op de spin-knop en ontvang je vijf nummers tegelijk. Deze nummers verschijnen onderaan de kaart. Als je kaart een van de nummers heeft, worden deze op de kaart gemarkeerd. Het doel van dit spel is om Slingo’s te creëren om een prijs te winnen. 

 

Je kunt een Slingo maken als je vijf nummers diagonaal, horizontaal of verticaal markeert. Bij elke gemaakte Slingo ontvang je punten en de speler met de meeste punten wint het spel. Tijdens het spel kunnen er speciale symbolen verschijnen in plaats van cijfers. De regels van Slingo variëren een beetje omdat er ook van deze variant verschillende versies zijn. De basisprincipes zijn echter hetzelfde in elk online Slingo spel.

 

Welke zijn de beste online bingo varianten?

Welke de beste online bingo varianten zijn hangt af van welk type speler je bent. 90 ball bingo heeft eigenlijk het minste uitleg nodig. We raden deze variant aan als je nog niet veel ervaring hebt in het spelen van bingo. Het spel is gemakkelijker te volgen en het biedt goede kansen om een prijs te winnen. 

Als je lang wilt spelen en veel tijd wilt om te chatten, is 75 ball bingo een geweldige optie. Bovendien kun je met deze variant grote prijzen winnen aangezien er maar één winnaar kan zijn. 

 

Bij Unibet heb je erg veel keuze uit verschillende leuke online bingo varianten. Je zult merken dat veel bingo spellen een speciaal thema hebben. Als je dus van een specifiek thema houdt, kun je kiezen voor de online bingo variant met dat thema. Het is mogelijk om te gaan spelen met andere bingospelers in een van onze bingokamers. Vaak kun je deelnemen aan speciale bingo toernooien waarmee je erg leuke prijzen kunt winnen. Speel je liever individueel? Dan heb je ook keuze te over bij Unibet. Speel dan een van de spannende minigames.

Meld je vandaag nog aan en kies een online bingo spel uit het grote aanbod. Veel plezier!